Deschamps geeft tekst en uitleg over opvallende rentree Benzema

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft uitgelegd waarom hij spits Karim Benzema (33) weer heeft opgeroepen voor de nationale ploeg. De vedette van Real Madrid gaat mee naar het EK, na een jarenlange afwezigheid.

Deschamps geeft tekst en uitleg over opvallende rentree Benzema
© Pro Shots

Wat eerder op de dinsdag al werd aangekondigd in Franse media werd 's avonds bevestigd: Benzema keert terug bij de Franse nationale ploeg en gaat mee naar het EK. Opmerkelijk, aangezien hij in 2015 zijn laatste interland speelde. Sindsdien gebeurde er van alles rondom hem. Zo is hij de hoofdrolspeler in een geruchtmakende afpersingszaak rondom voormalig collega-international Mathieu Valbuena, stelde hij dat Deschamps hem niet opriep omdat hij was 'gezwicht voor racisten' en haalde hij uit naar concurrent Olivier Giroud.

Desondanks is hij nu (net als Giroud, trouwens) opgeroepen voor het EK. En dat terwijl zijn interlandcarrière er toch op leek te zitten. 'Ik kan niet terug in de tijd, dat kan niemand. En dus kan ik het verleden niet veranderen', aldus Deschamps op een persconferentie. 'Het belangrijkste is het hier en nu.' En dus gingen beide heren met elkaar om tafel.

Deschamps: 'We hebben een paar belangrijke stappen gezet, maar er was één stap bijzonder belangrijk. We hebben elkaar gezien en uitvoerig met elkaar gesproken. Daarna heb ik heel lang nagedacht en ben ik tot deze beslissing gekomen. Ik ga niet uit de doeken doen wat we hebben besproken, dat is iets tussen ons. Laat ik dit zeggen: ik had het nodig en hij had het nodig.'

De keuzeheer zegt dat hij zijn ego aan de kant heeft gezet. 'Ik heb wel vaker voor moeilijke situaties gestaan, en in al die gevallen heb ik mijn eigenbelang op de tweede plaats gezet. Ik ben niet de eigenaar van de nationale ploeg, ook al snap ik welke verantwoordelijkheid ik heb.' En over de rivaliteit met Giroud zei Deschamps: 'Ze zitten elkaar niet echt in de weg, ze hebben al eerder deel uitgemaakt van dezelfde ploeg. Bovendien heeft Olivier een lastig seizoen gehad, dat is een feit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.