Real Madrid hijgt met extra jeugdig elan weer in de nek van Atlético

Reacties

Real Madrid heeft donderdagavond geen fout gemaakt bij het achtervolgen van Atlético Madrid in de zinderende titelstrijd. Uit tegen Granada was er een opvallende rol weggelegd voor Miguel Gutiérrez, die zijn basisdebuut maakte in La Liga.

Real Madrid hijgt met extra jeugdig elan weer in de nek van Atlético
© Pro Shots
Granada
Granada
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

De blessurezorgen bij Real zijn nog altijd groot. Zinedine Zidane kon in het zuiden van Spanje nog altijd niet beschikken over Raphaël Varane, Sergio Ramos. Lucas Vázquez en Dani Carvajal, terwijl linksbacks Marcelo en Ferland Mendy ook niet inzetbaar waren. De coach deed daarom voor de linksbackpositie een beroep op de negentienjarige Miguel, die overgeheveld is vanuit het reserveteam van De Koninklijke. Dat laatste geldt ook voor Marvin, het twintigjarige talent dat verrassend genoeg ook mocht starten tegen Granada.

Met die twee jonkies in de ploeg en voorin ook nog eens jongelingen Vinícius Júnior en Rodrygo (allebei 20) aan de zijde van Karim Benzema startte Real uitstekend. De Madrilenen namen direct het initiatief in Granada en de 0-1 in de zeventiende minuut kwam ook niet erg uit de lucht vallen. Luka Modric was de doelpuntenmaker, maar veel van de aandacht ging bij het vieren van de goal uit naar Miguel. De linksback had de Kroaat met een geweldig wippertje vrij voor de keeper gezet en kreeg daar terecht de complimenten voor van zijn ploeggenoten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real probeerde door te denderen en kreeg een aantal kansen om de marge te verdubbelen. Vinícius was met zijn snelheid dreigend en kon een fraaie solo net niet afronden. Waar Vinícius faalde in de afwerking, sloeg zijn land- en leeftijdsgenoot in de extra tijd van de eerste helft wel toe na een individuele actie. Rodrygo versnelde op de rechterflank en eenmaal aangekomen in het strafschopgebied klopte hij doelman Rui Silva met een schot in de verre hoek: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werd het voor Zidane perfecte scenario afgespeeld in Granada. De coach wisselde in de eerste twintig minuten van de tweede helft al vier keer om nieuwe energie binnen de lijnen te brengen en krachten te sparen met het oog op de ontknoping in La Liga. Bij een zege zou Real de achterstand op koploper Atlético verkleinen tot twee punten. Er zijn hierna nog twee speelrondes te gaan in Spanje en het programma van Real is met Athletic de Bilbao-uit en Villarreal-thuis nog behoorlijk zwaar. Het optreden tegen Granada moet echter vertrouwen hebben gegeven.

De thuisploeg kwam via Jorge Molina in de 71ste minuut dan nog wel terug tot 1-2, maar echt spannend werd het niet meer, want Real sloeg kort daarna alweer toe. Invaller Eden Hazard bereidde het doelpunt voor door de bal goed terug te leggen en de ook ingevallen Álvaro Odriozola knalde raak: 1-3. Benzema deelde in de 76ste minuut de genadeklap uit door voor de 1-4 te zorgen. De ver uitgekomen Silva leverde de bal onhandig in bij de Fransman, die koeltjes profiteerde. De 22ste competitiegoal van het seizoen van Benzema vormde het slotakkoord. Het vizier gaat nu op de laatste twee speelrondes. Atlético koestert dus een voorsprong van twee punten en treft met Osasuna en Real Valladolid een middenmoter en een laagvlieger.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.