Atlético Madrid heeft woendag misschien wel de moeilijkste horde richting de Spaanse landstitel genomen. De ploeg van Diego Simeone bleef in de spannende slotfase van het duel met Real Sociedad overeind.

Atlético Madrid
2 - 1
Real Sociedad

Atlético schoot werkelijk uit de startblokken in het eigen Wanda Metropolitano. Luis Suárez en Marcos Llorente kregen in de eerste minuten al enorme kansen op de openingstreffer. Sociedad hield het nog even vol, maar moest in de zestiende minuut toch capituleren. Llorente gaf de bal perfect voor op Yannick Carrasco, die knap controleerde en doelman Álex Remiro door zijn benen schoot: 1-0.

In de 28ste minuut verdubbelde Ángel Correa de score. Na een steekpassje van Suárez maakte de Argentijn zijn achtste competitietreffer van het seizoen: 2-0. Suárez was zo belangrijk als aangever, maar de Uruguayaan zelf had zijn vizier niet op scherp staan. De 34-jarige spits kreeg een aantal enorme kansen, maar de bal wilde er simpelweg niet in.

Sociedad stelde daar lange tijd bijzonder weinig tegenover. De Basken waren duidelijk een maatje te klein voor de koploper, maar omdat Atlético telkens verzuimde de score verder uit te bouwen, bleven ze in leven. In de tweede helft kwam er toch nog een slotoffensief. Portu raakte bij een grote kans eerst nog de paal, maar in de 83ste minuut ging de bal er alsnog in: Igor Zubeldia tikte binnen uit een hoekschop.

Even dreigde er een vergelijkbaar scenario als bij Barcelona tegen Levante (3-3), maar Atlético trok de zege wél over de streep. Met nog twee speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op Barcelona nu vier punten. Real Madrid heeft vijf punten minder dan de stadgenoot, maar heeft nog een wedstrijd te gaan. Zonder zeven geblesseerde verdedigers gaan Los Blancos op bezoek bij Granada.