Dertig Nederlanders in de Champions League

Reacties

PSV begint dinsdagavond aan zijn Champions League-campagne in eigen huis tegen Atlético Madrid. Naast de vijftien Nederlandse spelers die op de A-lijst staan bij de Eindhovenaren, kunnen er elders nog vijftien landgenoten in actie komen voor andere clubs in Europa.

Dertig Nederlanders in de Champions League

In Groep C neemt doelman Jasper Cillessen het met Barcelona vanavond op tegen Celtic, waar zijn collega en landgenoot Dorus de Vries onder de lat staat. Bij de Schotten staat ook Nadir Çiftçi onder contract. De ex-aanvaller van NAC Breda staat op de UEFA-lijst als Turk, maar heeft tevens een Nederlands paspoort. Hij is echter geen vaste waarde bij Celtic en speelde pas twee duels als invaller voor de ploeg van manager Brendan Rodgers. Manchester City en Borussia Mönchengladbach zijn de twee andere tegenstander van Cillessen, De Vries en Çiftçi in de poulefase van de Champions League.

Rond dezelfde tijd ontvangt voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtius (FC Basel) in Groep A het Bulgaarse Ludogorets van Virgil Misidjan (ex-Willem II) en Jody Lukoki (ex-Ajax). Misidjan speelde al eerder in het seizoen 2014/15 in het belangrijkste toernooi voor clubteams in Europa. In de groepsfase werd hij met de Bulgaars kampioen destijds laatste achter Real Madrid, FC Basel en Liverpool. Lukoki deed ervaring op in het hoofdtoernooi van de Champions League bij Ajax met vier duels in de seizoenen 2011/12 en 2012/13. De andere twee teams in Poule A zijn Arsenal en Paris Saint-Germain.

Jody Lukoki speelde al eens met Ajax in de Champions League tegen Borussia Dortmund (1-4).
Jody Lukoki speelde al eens met Ajax in de Champions League tegen Borussia Dortmund (1-4).

Arjen Robben komt vanavond nog niet in actie voor Bayern München in het thuisduel tegen FK Rostov. De buitenspeler kampt momenteel met een bovenbeenblessure. Robben is waarschijnlijk wel fit genoeg voor het uitduel van begin november met zijn oude club PSV, waar hij tussen 2002 en 2004 speelde.

Woensdagavond ontvangt Club Brugge met Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer de Engelse kampioen Leicester City. Bij Sporting Lissabon, dat op bezoek gaat bij Real Madrid, staan nog meer Nederlanders op de spelerslijst met Marvin Zeegelaar, Douglas, Luc Castaignos en Bas Dost.

Michel Vorm en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) treffen in Poule D op eigen veld AS Monaco, de Franse nummer drie van vorig seizoen. Zowel Vorm als Janssen kan morgenavond debuteren in de Champions League.

Bij Besiktas doen Aras Özbiliz en Oguzhan Özyakup dit seizoen mee. Beiden staan - net als Çiftçi - bij de UEFA niet genoteerd als Nederlander. Özbiliz (ex-Ajax) heeft de Armeense nationaliteit, maar beschikt ook over een Nederlands paspoort. Datzelfde geldt voor Özyakup, die in Zaandam werd geboren, maar Turks international is.

Landgenoten in de Champions League bij buitenlandse clubs
Jasper Cillessen Barcelona
Jean-Paul Boëtius FC Basel
Arjen Robben Bayern München
Dorus de Vries Celtic
Stefano Denswil Club Brugge
Ricardo van Rhijn Club Brugge
Ruud Vormer Club Brugge
Marvin Zeegelaar Sporting Lissabon
Douglas Sporting Lissabon
Luc Castaignos Sporting Lissabon
Bas Dost Sporting Lissabon
Michel Vorm Tottenham Hotspur
Vincent Janssen Tottenham Hotspur
Virgil Misidjan Ludogorets Razgrad
Jody Lukoki Ludogorets Razgrad
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.