Dertig miljoen euro en (vermoedelijk) Havertz: extreem grote belangen voor Bosz

Reacties

Bayer Leverkusen leeft tussen hoop en vrees toe naar de laatste speelronde in de Bundesliga. De formatie van Peter Bosz heeft kwalificatie voor de Champions League niet in eigen hand.

Dertig miljoen euro en (vermoedelijk) Havertz: extreem grote belangen voor Bosz
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Nu de strijd om de landstitel is beslist, gaat het in Duitse media alleen nog over de doodsstrijd van Werder Bremen én het gevecht om plaats vier. Formeel is RB Leipzig als nummer drie ook nog niet zeker van een optreden in de Champions League, maar de formatie van Julian Nagelsmann heeft een extreem positief doelsaldo.

Het ziet er somber uit voor Bayer Leverkusen. De club bezit twee punten minder dan Borussia Mönchengladbach en heeft duidelijk een minder doelsaldo (+ 16 om + 25). Met andere woorden: alleen als Bosz en de zijnen winnen van het uitgespeelde FSV Mainz en als Gladbach verliest van Hertha BSC (dat net als Mainz louter voor de eer speelt) is het Champions League-ticket binnen.

Havertz
Sport Bild schetste deze week de immense belangen van de ultieme speelronde. Het verschil tussen Champions League- en Europa League-deelname bedraagt al snel dertig miljoen euro. Bovendien zou Kai Havertz onhoudbaar zijn als Die Werkself een miljardenbaldeelname mislopen.

'We zullen ons niet bezighouden met wat er bij Gladbach gebeurt', vertelde Bosz vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de dag des oordeels. 'We moeten namelijk zelf winnen, daar begint alles mee. Dat alles mogelijk is, hebben we vorig jaar gezien.'

De trainer refereerde daarmee aan de climax van het seizoen 2018/19. Destijds gingen Gladbach en Leverkusen op dezelfde posities als nu, maar wel met een gelijk aantal punten de laatste speeldag in. Bosz trok toen aan het langste eind dankzij een zege op Hertha BSC en een nederlaag van Gladbach tegen Borussia Dortmund.

Europa League
Na zaterdag zit het seizoen er zeker nog niet op voor Leverkusen, dat op 4 juli met Bayern München strijdt om de eindzege in het DFB-Pokaltoernooi en in augustus zijn Europa League-campagne vervolgt tijdens een minitoernooi in Duitsland. Voor de winnaar daarvan ligt een ticket voor de Champions League klaar, een ideale ontsnappingsroute dus voor als het zaterdag misgaat.

'We zijn nog actief op drie fronten en ze zijn voor ons allemaal belangrijk', aldus Bosz, die tijdens de laatste zes speelrondes liefst drie nederlagen leed. Dat zijn er net zoveel als in de zeventien competitieduels daarvoor.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.