Derbyverlies Roma na omstreden rood Stekelenburg

Een omstreden rode kaart voor AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg na zeven minuten beïnvloedde de stadsderby tegen Lazio behoorlijk. Lazio won met elf tegen tien.

AS Roma-Lazio 1-2Na acht minuten was de Romeinse derby voor Maarten Stekelenburg voorbij. De doelman kreeg van scheidsrechter Mauro Bergonzi de rode kaart nadat hij Miroslav Klose in scoringspositie onderuit gehaald zou hebben. De beelden wezen uit dat de Oranje-sluitpost de bal speelde en de Duitser licht aan de enkel raakte. Met een andere voormalige Ajax-goalie, Bogdan Lobont, als nieuwe doelman (hij verving veldspeler) leek Roma al snel een kansloze strijd te voeren.

De bijbehorende strafschop van Hernanes gaf Lazio al vroeg de voorsprong. Roma herpakte zich echter snel na de dubbele deceptie. Fabio Borini, de spits in vorm, zorgde nauwelijks zes minuten later al voor de gelijkmaker. Lazio leek zich na rust te beseffen dat de kans op winst tegen de rivaal volop aanwezig was. De 'blauwe' Romeinen drongen aan en werden na ruim een uur beloond.

Aanvoerder Stefano Mauri tikte van dichtbij een vrije trap van Cristian Ledezma in. Roma probeerde het onheil nog wel af te wenden, zeker nadat Lionel Sclaoni van Lazio vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving. Pech en scheidsrechter Bergonzi stonden succes in de weg.

De arbiter, die in totaal tien keer geel en twee keer rood trok, beloonde een overtreding op Bojan Krkic op de rand van het strafschopgebied niet met een vrije trap maar met een gele kaart voor de Roma-aanvaller wegens toneelspel.

Lazio is derde in de Serie A, Roma blijft zesde.

Udinese-Atalanta 0-0Udinese, komende donderdag tegenstander van AZ in de Europa League, kende een slechte generale. De doorgaans makkelijk scorende ploeg van trainer Francesco Guidolin bleef tegen Atalanta Bergamo steken op een doelpuntloos gelijkspel. De best presterende thuisploeg in de Serie A is nu vierde, Atalanta is terug te vinden in de middenmoot.

Overige uitslagen:Lecce-Genoa 2-2Fiorentina-Cesena 2-0Siena-Cagliari 3-0Bologna-Novara 1-0 Foto: VI Images