Deportivo La Coruña verovert Spanje en Europa

Wie nog twijfelde aan de klasse van Deportivo La Coruña, is na het Champions League-duel met Arsenal overstag. In Londen speelden de Galiciërs Arsenal compleet van de mat, zoals ze eerder dit seizoen ook al deden in Madrid en Manchester. De manier waarop was typerend voor het Deportivo van dit seizoen.

In Spanje reageerde men uiteraard vol trots op de prestatie van Superdepor. 'Deportivo jaagt nu ook Europa de stuipen op het lijf', meent MARCA. 'Er is nu geen enkele twijfel meer mogelijk: Deportivo is een van de grote jongens in Europa. Op het moment is geen andere ploeg op het Europese continent in staat het publiek zoveel plezier te geven als Deportivo', schrijft de Madrileense sportkrant. <i>Uitblinker Valeron behoudt het overzicht</i> 'Om van te dromen. Deportivo geeft een bloemlezing', kopt AS. 'In de Champions League spreekt men Spaans. Deportivo heerste en domineerde op Highbury en versloeg Arsenal op magistrale wijze', concludeert Don Balón. 'Pure magie op Highbury', meldt El País tenslotte.

Het eerste doelpunt van Deportivo was een schoolvoorbeeld van hoe de ploeg speelt. De aanval begon met een balverovering op het middenveld. Veteraan Mauro Silva speelde een jagende Arsenal-speler tureluurs door met een hakje Fran aan te spelen. De linkermiddenvelder stak vervolgens het veld over om met een steekballetje de buitenomgekomen linksback Romero aan te spelen. Deze trok de bal vanaf de achterlijn terug op Juan Carlos Valerón, die de bal controleerde en rustig in de hoek schoof.

De actie was typerend omdat het de kracht van het huidige Deportivo perfect illustreert. Het goede van het verleden, de kracht, het tactisch vermogen en de techniek van Mauro Silva en Fran, gecombineerd met de frisheid en klasse van jongere spelers als Valerón en Diego Tristán.

De meest opvallende speler in Londen was Valerón. De 26-jarige aanvallende middenvelder was telkens twee stappen verder dan zijn kansloze tegenstanders. En zorgde vrijwel altijd een passende en zuivere voortzetting. 'Valeróns passes zijn ware cadeau's voor zijn ploeggenoten', omschreef AS zijn spel treffend. Zelf relativeerde de uitblinker na afloop vooral. 'We speelden goed voetbal en het zit ons momenteel niet tegen. Maar het belangrijkste moet nog komen. In de volgende ronde gaat alles weer anders. Wij zijn gewoon Deportivo, een ploeg die hard moet werken en rustig moet blijven.'

Bekijk hier al onze video's