Denemarken volgt voorbeeld van Slovenië en ligt op koers voor EK-ticket

Denemarken heeft zaterdagavond tegen Kazachstan uitstekende zaken gedaan voor kwalificatie voor het EK in Duitsland. De Denen wonnen betrekkelijk eenvoudig en komen daardoor in Groep H in punten naast koploper Slovenië.

Denemarken
3 - 1
Kazachstan
Kazachstan

Slovenië won eerder op de dag simpel van Finland en dat betekende dat Denemarken bij een thuiszege op Kazachstan niet alleen de Kazachen op achterstand kon zetten, maar ook de Finnen. In het Parken Stadion beleefden de Denen uiteindelijk een prettige avond.

Al voor de pauze maakten Jonas Wind (foto) en Robert Skov het verschil voor het thuisland. Wind werd door Joachim Andersen de diepte in gestuurd en rondde bekwaam af voor keeper Igor Shatskiy en in de blessuretijd van de eerste helft vergrootte Skov de voorsprong met een fraaie uithaal op aangeven van Rasmus Højlund.

Een paar minuten na de hervatting maakte Skov ook zijn tweede van de avond. Christian Eriksen bracht de spits van 1899 Hoffenheim in stelling, waarna Denemarken op 3-0 kwam. Kazachstan deed via Yan Vorogovskiy nog iets terug, maar de Denen lieten de Kazachen daarna niet nog dichterbij komen. Voor Denemarken wacht dinsdag een uitwedstrijd tegen San Marino