Denemarken vol trots na WK-kwalificatie: 'We dragen dit op aan Eriksen'

Reacties

Zelden was een land zo dominant richting een WK als Denemarken dat dit jaar is. Het land verzekerde zich dinsdag via een overwinning op Oostenrijk van een ticket voor het mondiale eindtoernooi in Qatar, er werd achtmaal gewonnen en welgeteld nul treffers geïncasseerd. Het werd een kwalificatiefeestje met een emotionele lading.

Denemarken vol trots na WK-kwalificatie: 'We dragen dit op aan Eriksen'
Denemarken
Denemarken
1 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

De 1-0 overwinning op Oostenrijk en het feest erna geeft aan hoe snel het allemaal kan gaan in de voetballerij. Dinsdag was het precies vier maanden geleden dat de voetbalwereld werd opgeschrikt tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Christian Eriksen zakte ineen op het veld en de paniek was groot. Gelukkig kent de voetbalwereld inmiddels ook de positieve afloop van het nare verhaal.

Zonder Eriksen stelde Denemarken het WK-ticket veilig, maar natuurlijk werd er aan de spelmaker gedacht. Ook aan de keeperstrainer van de Denen, die er eveneens niet bij kon zijn de afgelopen periode, werd het feestje opgedragen. Aanvoerder Kasper Schmeichel vertelde erover bij Kanal 5. 'Dit dragen we op aan Christian en Lars Høgh. Zij zijn er niet bij vandaag en we missen ze. We kijken ernaar uit om ze weer te zien. De situaties van Christian en Lars dragen we allemaal bij ons, we hebben erover gesproken voor de wedstrijd.' Bij keeperstrainer Høgh werd kanker vastgesteld, waardoor hij zijn werkzaamheden bij de nationale ploeg moest neerleggen.

Het was een sombere gedachte tijdens een mooi feest, want Denemarken is trots. 'Het gebeurt niet elke dag een sportprestatie van Deense sporters de wereld overgaat. Maar de WK-kwalificatie van het voetbalelftal doet dat wel', schreef Ekstrabladet. 'Het was zo mooi, zo ontroerend. Het hele stadion dat vlak voor het laatste fluitsignaal zong. En na het einde van de wedstrijd het gebrul van een vol stadion.'

Het Deense Sport genoot eveneens van de taferelen in Kopenhagen. 'Uit het niets vond Schmeichel een microfoon. Tussen al het biergooien, het dragen van gekke hoedjes en totale euforie door bedankte hij de 36 duizend toeschouwers voor hun fantastische steun.' Denemarken barst van het zelfvertrouwen, kon dat WK nu maar vast beginnen.

Mohamed Daramy genoot met volle teugen van het feestje. De Ajacied kwam niet in actie tegen Oostenrijk.
© Imago
Mohamed Daramy genoot met volle teugen van het feestje. De Ajacied kwam niet in actie tegen Oostenrijk.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.