Denemarken speelt voor Eriksen: 'We dragen hem met ons mee naar Wembley'

Reacties

De gedachten bij de Deense nationale ploeg gingen na het bereiken van de halve finale op het EK meteen naar Christian Eriksen. Bondscoach Kasper Hjulmand vindt het jammer dat de 29-jarige middenvelder het sprookjesachtige toernooi niet van dichtbij kan meemaken.

Denemarken speelt voor Eriksen: 'We dragen hem met ons mee naar Wembley'
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
1 - 2
Denemarken
Denemarken

Want dat is het EK inmiddels geworden voor Denemarken, een sprookje. Terwijl het toernooi nog begon als een nachtmerrie, toen Eriksen in elkaar zakte tijdens het eerste EK-duel met Finland. Het hield de mondiale voetbalwereld op die verschikkelijke avond in zijn greep, maar nu het beter gaat met de spelmaker van Inter stijgen zijn Deense ploeggenoten boven zichzelf uit en staan ze in de halve finale van het EK.

Volgens aanvoerder Simon Kjær speelt het incident met Eriksen daarin een rol. 'Het heeft iets met de groep gedaan. We weten dat we kunnen vertrouwen op de mensen om ons heen', zei Kjær tegen DR. De captain stelt dat Wembley het grote doel was van de Denen. 'Maar ik zou liegen als ik zeg dat het ons koud laat. Dat het goed gaat met Christian, betekent dat we kunnen blijven pushen. Hij weet dat we voor hem spelen.'

Ook de bondscoach sprak na afloop over Eriksen. 'Ik denk nog elke dag aan Christian, hij had hier bij moeten zijn. We zijn blij dat hij het heeft overleefd en we dragen hem met ons mee naar deze wedstrijd en helemaal naar Wembley. Ik denk de hele tijd aan hem', aldus Hjulmand. 'Misschien zijn wij wel een symbool. We zijn blij dat we onszelf eraan kunnen herinnen waarom we van voetbal houden, wat voetbal kan betekenen in de wereld.'

Met Eriksen gaat het inmiddels weer goed. Deze zaterdag dook er een foto van hem op met een fan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.