Denemarken moet aan de bak in Dublin, Zwitsers lachende derde

Reacties

Het blijft tot de laatste dag spannend in Groep D van de EK-kwalificatiereeks. Denemarken en Zwitserland wonnen vrijdagavond allebei, waardoor de beslissing komende maandag valt als de Denen op bezoek gaan bij Ierland. De Zwitsers treffen dan tegelijkertijd het nietige Gibraltar.

Denemarken moet aan de bak in Dublin, Zwitsers lachende derde
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
6 - 0
Gibraltar
Gibraltar

De afgetekende hekkensluiter van Groep D was vrijdagavond de tegenstander van Denemarken. Dat was met Lasse Schöne en Christian Eriksen in de basis en Kasper Dolberg als invaller zoals verwacht veel te sterk. Robert Skov brak na twaalf minuten de ban voordat Christian Gytkjaer, Martin Braithwaite, nogmaals Skov en Eriksen (2x) de score na rust opvoerden.

Denemarken boekte daardoor zijn vierde zege van de kwalificatiereeks en is ook na zeven duels nog ongeslagen, maar zal desondanks aan de bak moeten. Ierland raakte de koppositie vanavond weliswaar kwijt, maar heeft maandag aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het EK doordat het eerder dit jaar in Kopenhagen een punt pakte (1-1).

Zwitserland
Zwitserland
1 - 0
Georgië
Georgië

Zwitserland staat wat dat betreft voor een veel makkelijkere opgave, want bij een zege op Gibraltar is het maandagavond zeker van een ticket voor het EK. Daarvoor moest het Alpenland wel winnen van Georgië en dat ging met de nodige moeite. Het was uiteindelijk de ingevallen Cedric Itten die in de 77ste minuut raak kopte uit een voorzet van Denis Zakaria.

Dat bevrijdende doelpunt betekent dus dat Zwitserland de koffers al voorzichtig kan gaan klaarzetten, aangezien het toch wel heel onwaarschijnlijk is dat Gibraltar daar een stokje voor gaat steken op de laatste speeldag. Wat dat betreft zijn de Zwitsers de lachende derde, want dat was voor vanavond nog hun positie in Groep D. Dat zal na acht duels niet zo zijn.

Ma 18 nov. 2019

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep D EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
2
1
19-6
+13
17
2
Denemarken
8
4
4
0
23-6
+17
16
3
Ierland
8
3
4
1
7-5
+2
13
4
Georgië
8
2
2
4
7-11
-4
8
5
Gibraltar
8
0
0
8
3-31
-28
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.