Den Bosch-Telstar stilgelegd na spreekkoor over KNVB

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Telstar is vrijdag in de eerste helft stilgelegd. Scheidsrechter Michael Eijgelsheim stuurde de spelers vlak voor een strafschop voor de bezoekers naar binnen omdat er in zijn ogen beledigende teksten werden geroepen. Daarna boekte Telstar een klinkende zege.

FC Den Bosch
1 - 4
Telstar
Telstar

Telstar kreeg in de eerste helft een strafschop vanwege een overtreding op Zakaria Eddahchouri. Bij Den Bosch was men het niet eens met die beslissing en vlak voordat de penalty genomen werd, werd er vanuit het publiek iets geroepen. Volgens ESPN ging het om 'kut KNVB', waarna Eijgelsheim het zat was en de spelers naar binnen stuurde.

Het is nog onbekend of er meer werd geroepen. De wedstrijd werd voor ongeveer een kwartier stilgelegd. Eddahchouri benutte de strafschop en verdubbelde de marge na de rust. Tom Overtoom strooide extra zout in de Bossche wond door de 0-3 te maken. En na de 1-3 van Ryan Leijten maakte Eddahchouri zijn hattrick compleet. Zo boekte Telstar de vierde zege van het seizoen en klom het op de ranglijst over Den Bosch heen.