Deijl kent zijn straf na akelige tackle op PSV'er Ledezma

Reacties

Go Ahead Eagles moet het in de competitiewedstrijden tegen FC Groningen en Sparta Rotterdam zien te redden zonder Mats Deijl. De verdediger is voor drie duels (waarvan een voorwaardelijk) geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zaterdag.

Deijl kent zijn straf na akelige tackle op PSV'er Ledezma
© Pro Shots

Deijl zette een akelige tackle in op de enkel van PSV'er Richard Ledezma, die kermend van de pijn naar de grond ging. Ledezma kon de wedstrijd uiteindelijk niet vervolgen en is voorlopig weer even uit de roulatie. Deijl werd met een directe rode kaart weggestuurd en moet de komende twee competitieduels toekijken.

Deijl was zaterdag in de rust al naar de PSV-kleedkamer gegaan, om te kijken hoe het met Ledezma was. 'Dat vond hij wel fijn', stelde de Go Ahead-back na de wedstrijd bij ESPN. 'Ik vroeg hoe het met hem ging en hij zei dat het niet heel slecht aanvoelde, naar omstandigheden. Ik was blij om dat te horen.'

Trainer René Hake werkt nu al wat langer met Deijl en kon beamen dat dit geen bewuste overtreding was. 'Hij was schuldbewust, ook omdat hij het team benadeelde. Dat hij naar de kleedkamer van PSV is gegaan om zijn excuses aan te bieden, is heel netjes. Maar zo is Mats ook.'

Go Ahead staat na twee speelronden onderaan in de Eredivisie. VI's Stef de Bont sprak daarover met aanvoerder Bas Kuipers:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.