Degradatiezorgen jubilaris Pröpper nemen toe na pijnlijke derby

Wat een feestelijke middag had moeten worden voor Davy Pröpper is uitgemond in een drama. In zijn honderdste wedstrijd voor Brighton & Hove Albion verloor de Nederlandse middenvelder de derby tegen Crystal Palace.

Brighton & Hove Albion
0 - 1
Crystal Palace

Brighton en Palace liggen niet bepaald dicht bij elkaar, maar de wedstrijd tussen beide clubs staat wel bekend als een derby. De A23-derby om precies te zijn, vernoemd naar de snelweg die tussen de stadions van beide clubs ligt. Palace won nog nooit een Premier League-ontmoeting met Brighton, tot zaterdag.

Bij Palace stond Patrick van Aanholt in de basis en viel Jairo Riedewald in de rust in voor James McCarthy. Het Nederlandse duo mocht na zeventig minuten juichen. Waar Brighton kans na kans om zeep hielp, opende Jordan Ayew de score na een splijtende pass van Christian Benteke. De Belg miste in de eerste helft nog een grote kans op de 0-1.

Met Alireza Jahanbakhsh in de ploeg als vervanger van Martín Montoya kreeg Brighton het niet voor elkaar om voor de gelijkmaker te zorgen. Namens de thuisploeg misten Solly March en Neil Maupay eerder al grote kansen. Voor Brighton blijven daardoor zorgen. Het gat met nummer achttien West Ham United bedraagt slechts vier punten.