Degradantendans tussen Go Ahead en NEC onbeslist

Het duel der degradanten heeft geen winnaar opgeleverd in de Jupiler League. Go Ahead Eagles en NEC zakten afgelopen seizoen af naar het tweede niveau, vrijdagavond bleven de ploegen in Deventer tegen elkaar op een 1-1 gelijkspel steken.

Go Ahead Eagles en NEC begonnen goed aan het duel op De Adelaarshorst. Binnen het kwartier werd er twee keer gescoord, door beide ploegen eenmaal. Sven Braken luisterde zijn officiële debuut voor de Nijmegenaren op door in de elfde minuut van dichtbij een rebound binnen te werken. NEC kon echter niet lang genieten van de voorsprong, aangezien Sam Hendriks aan de andere kant in de veertiende minuut met een bekeken schot de rechterhoek vond: 1-1.

Sven Braken stapte onlangs over van Almere City naar NEC. Dat deed direct denken aan het VI-verhaal met zijn aller-allergrootste fan Aaron Wolters.

Afgelopen seizoen, in de Eredivisie, scoorden Go Ahead Eagles en NEC ook al veel tegen elkaar. In de thuiswedstrijd werd het 2-2, terwijl de formatie uit Deventer in Gelderland één van de zes overwinningen van het seizoen pakte (1-2).

Ook in de tweede helft van dit duel leken de doelpunten snel te vallen. Vooral Go Ahead Eagles kreeg prima kansen. Pieter Langedijk was na een uur spelen dicht bij de 2-1, maar zijn volley scheerde langs de verkeerde kant van de rechterpaal. Ruim tien minuten later kreeg Hendriks de beste kans van de tweede helft. De doelpuntenmaker ging alleen af op NEC-goalie Joshua Smits, maar Hendriks schoof de bal op de paal.

In de slotfase liet NEC-trainer Adrie Bogers ook Jari Schuurman debuteren, maar de Feyenoord-huurling kon het verschil niet maken in Deventer. NEC lijdt zodoende het eerste puntenverlies van het seizoen, terwijl Go Ahead Eagles nog op de eerste winst wacht. In de volgende speelronde reist de formatie uit Deventer af naar Helmond Sport, NEC treft FC Eindhoven in eigen huis.