Defoe gaat op 36-jarige leeftijd tweede avontuur buiten Engeland aan

Reacties

Jermain Defoe heeft zich zondag verbonden aan Rangers FC. De ervaren aanvaller verlaat AFC Bournemouth op huurbasis voor een beoogd verblijf van anderhalf seizoen bij de Schotten.

Defoe gaat op 36-jarige leeftijd tweede avontuur buiten Engeland aan

Defoe (36) tekende in de zomer van 2017 transfervrij bij Bournemouth. Gezien zijn leeftijd was het al opvallend te noemen dat de Engelse spits toen voor drie jaar tekende tegen een salaris van ruim 70.000 euro per week. In de periode die volgde werd zijn verblijf bij The Cherries ook een teleurstelling: in 29 competitieduels kwam Defoe slechts viermaal tot scoren. Bovendien haalde de club afgelopen week Dominic Solanke weg bij Liverpool, waarmee de concurrentie verder toenam voor Defoe.

Nu vertrekt de voormalig Engels international dus bij zijn club voor een langdurig verblijf op huurbasis in Glasgow. Rangers-trainer Steven Gerrard wacht hem met open armen op. 'Ik ben heel blij dat we Jermain hier welkom kunnen heten. Hij is een buitengewoon getalenteerde spits en bovendien zeer ervaren. Bij iedere club waar hij speelde maakte hij zijn doelpunten.'

Het avontuur bij Rangers FC is voor Defoe zijn tweede verblijf bij een club buiten Engeland. In 2014 verliet hij zijn thuisland voor een korte periode bij Toronto FC in Canada. Defoe speelde daarnaast voor West Ham United, Tottenham Hotspur (drie keer), Portsmouth (twee keer), Sunderland en meest recent dus Bournemouth.

Met 162 doelpunten in 496 duels staat Defoe zevende op de eeuwige topscorerslijst van de Premier League in zijn huidige opzet. Nu hij Bournemouth verlaat voor Rangers is het de vraag of hij op die lijst nog zal stijgen. Robbie Fowler (163 doelpunten) was tot nu binnen handbereik voor Defoe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.