Definitief: alle sportevenementen in Italië tot begin april afgelast

Reacties

Italië legt alle sportevenementen tot 3 april stil. Dat betekent ook dat er bijna een maand lang geen wedstrijden gespeeld zullen worden in de Serie A. Premier Giuseppe Conte kondigde aan dat iedereen in héél Italië voorlopig thuis moet blijven. 

Definitief: alle sportevenementen in Italië tot begin april afgelast
© Pro Shots

Om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan heeft het CONI, het Italiaanse Olympisch Comité, het verzoek ingediend om alle sportevenement af te gelasten. Verschillende afgevaardigden van verschillende sportbonden in Italië kwamen maandagmiddag samen en besloten gezamenlijk tot het verzoek te komen. Het gaat om alle sportcompetities in Italië en omdat de Champions League en Europa League onder de UEFA vallen, geldt het nog niet voor die competities.

Alleen premier Conte moest het verzoek nog goedkeuren, maar deze kwam zelfs met nóg rigoureuze maatregelen. Iedereen in Italië moet gedurende deze periode thuis blijven. Dat houdt logischerwijs ook in dat er geen sportevenementen plaats zullen vinden. 

Eerder werd bekend dat in Italië tot 3 april alle sportieve evenementen zonder publiek zullen worden afgewerkt. Dat gold ook voor de topper tussen Juventus en Inter, die zondag werd ingehaald. In de Champions League worden deze week de duels tussen Valencia en Atalanta Bergamo én die tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zonder publiek gespeeld. Ook bij het Europa League-duel Getafe – Internazionale zijn geen fans welkom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.