Deense bondscoach snakt naar Inter-vertrek Eriksen: 'Verspilling van zijn kwaliteit'

Reacties

Christian Eriksen wil én moet weg bij Internazionale en daar is Kasper Hjulmand maar al te blij mee. De bondscoach van Denemarken vindt dat de kwaliteiten van de spelmaker van zijn elftal worden verkwanseld.

Deense bondscoach snakt naar Inter-vertrek Eriksen: 'Verspilling van zijn kwaliteit'
© Pro Shots

In januari 2020 trok Eriksen voor 27 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Internazionale, maar een jaar later kan geconcludeerd worden dat het huwelijk tussen de Nerazzurri en de Deense middenvelder bepaald geen gelukkige is. De 28-jarige Deen speelde in de laatste zes Serie A-wedstrijden slechts twintig minuten mee. Sinds zijn komst deed hij in 26 competitiewedstrijden mee, waarin hij slechts één goal maakte en twee assists afleverde. 'Hij heeft véél te weinig gespeeld in 2020. Het is een verspilling van zijn kwaliteit', zegt Hjulmand bij Ekstrabladet.

Overigens is er goed nieuws voor de Deense bondscoach: Eriksen zal in januari vertrekken uit Milaan. Beppe Marotta bevestigde dat eind 2020 al: 'Ja, ik kan bevestigen dat Christian Eriksen op de transferlijst staat. Hij gaat vertrekken in januari. Hij past niet in onze plannen en heeft het moeilijk hier bij Inter. Ik denk dat het goed is als Christian vertrekt', aldus de algemeen directeur van Inter.

Een goede keuze van Eriksen, aldus de Deense bondscoach: 'Als ik zie wat hij kan, dan hoop en geloof ik erin dat hij dat in het restant van het seizoen nog zal laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat Christian de goede keuze zal maken die zowel goed is voor zijn carrière als voor het nationale team', aldus Hjulmand, die zijn zorgen in aanloop naar het EK in de zomer niet onder stoelen of banken steekt: 'Zijn gebrek aan wedstrijden kan inderdaad zorgelijk zijn. Niemand, ook Christian niet, kan op zijn best presteren als hij niet het juiste ritme heeft.'

Denemarken is op het EK ingedeeld in Groep B bij Finland, België en Rusland.

Spelersprofiel

C. Eriksen


Geboortedatum:
14 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Middelfart
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Denemarken
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.