Deeney de nieuwe hoofdtrainer van 'de groenste club ter wereld'

Reacties

Troy Deeney is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Forest Green Rovers, dat momenteel voorlaatste staat in de League Two en daarom heeft besloten om de samenwerking met David Horseman stop te zetten. Voor de 35-jarige Deeney is het zijn eerste klus als manager.

Deeney de nieuwe hoofdtrainer van 'de groenste club ter wereld'
© Pro Shots

Deeney arriveerde afgelopen zomer bij Forest Green Rovers, waar hij de kans kreeg om de eerste stappen op weg naar een trainersloopbaan te zetten. De clubicoon van Watford (waarmee Deeney twee keer promoveerde naar de Premier League en waarvoor hij meer dan vierhonderd wedstrijden speelde) ging als speler/trainer aan de slag bij de 'groenste club ter wereld'. Lees het verhaal over die status van Forest Green Rovers op VI PRO:

Deeney speelde tot dusver zestien wedstrijden voor Forest Green Rovers, waarin hij vier keer scoorde. Afgelopen zaterdag maakte hij nog negentig minuten in de verloren uitwedstrijd bij MK Dons (2-0). Het is niet helemaal duidelijk of dit nu de laatste wedstrijd van Deeney is geweest als speler, of dat hij zichzelf in zijn rol als hoofdtrainer kan blijven opstellen. Vrijdag, tegen Gillingham, heeft Deeney het in ieder geval voor het eerst voor het zeggen bij Forest Green Rovers.

'Ik ben heel blij en vereerd met deze aanstelling', reageert Deeney. 'Ik begrijp dat de supporters veel vragen hebben en die zullen we spoedig gaan beantwoorden. We verschuilen ons niet voor de zware taak die ons te wachten staat en zullen open en eerlijk zijn in dit avontuur. Een ding dat ik kan beloven is dat we er alles aan zullen gaan doen om deze mooie club weer succesvol te maken.'

Deeney is zoals gezegd de opvolger van Horseman, die voorheen in de opleiding van Watford werkte. De twee raakten bij die club met elkaar bevriend en Horseman was voor Deeney dan ook een belangrijke reden om naar Forest Green Rovers te gaan. Horseman stond pas sinds juli voor de groep bij The Green: hij werd destijds de opvolger van interim-manager Hannah Dingley, de eerste vrouw ooit die hoofdtrainer werd bij een mannenteam in het Engelse profvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.