Debuterende Dordrecht-keeper (18) glundert na jongensdroom in play-offs

Reacties

FC Dordrecht-doelman Menno Bergsen kan zijn geluk niet op na zijn heldenrol in de ongelooflijke comeback van zijn ploeg tegen SC Cambuur zaterdagavond (1-4). De achttienjarige keeper hield zijn ploeg met een aantal indrukwekkende reddingen op de been. En dat bij zijn debuut.

Debuterende Dordrecht-keeper (18) glundert na jongensdroom in play-offs

Dordrecht reisde zaterdag af naar Leeuwarden met de taak een 1-4 nederlaag uit het heenduel weg te poetsen in de play-offs. Na een eenzijdige eerste helft stond Cambuur met 1-0 voor. 'Wij hadden weinig tot niets in te brengen en het had makkelijk 2-0 kunnen staan', blikt Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer terug bij FOX Sports. 'Na de 1-1 was Cambuur van slag. Dat merkten wij en toen gingen we door. En dan maak je nog drie goals, fantastisch voor die gasten.'

Ook achterin was Dordrecht sterk, mede dankzij debutant Bergsen. 'Hij pakte een paar ballen dat je denkt: jeetje man! Dat was fantastisch', aldus De Nooijer over zijn doelman. Bergsen, normaal gesproken derde keeper bij Dordrecht, stond onder de lat in Leeuwarden omdat Bryan Janssen geblesseerd raakte tijdens de warming-up. Bij zijn debuut in het betaalde voetbal eiste hij vervolgens de hoofdrol op.

'Dit is echt een jongensdroom voor mij', glunderde de tiener. 'Het is fantastisch, echt waar. Ik kan het nog niet geloven, dat komt later pas. Ik ben nu zo blij, dat wil je niet weten. Het was wel spannend. Mijn debuut tegen Cambuur uit en dan ook nog eens in de play-offs. Maar toen ik in de tweede helft die ballen pakte, kon het niet meer stuk voor mij', aldus Bergsen, die zich behoorlijk in de kijker speelde.

'Ik wil het liefst elke wedstrijd keepen, maar ik ben nog jong dus ik moet geduld hebben', is hij realistisch. Mogen geïnteresseerde clubs hem contacten? 'Bellen mag altijd. Ik heb geen contract, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij Dordrecht, dus laten we niet te hard van stapel lopen', reageert de keeper, die nog een primeur kende. 'Het is op live tv gekomen, dat was de eerste keer voor mij.' Een begin van een mooie carrière? 'Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk spelen. De absolute top, daar droomt elke jongen van. Dit was een mooi begin', aldus de Dordrecht-held.

De Schapenkoppen spelen in de halve finale van de play-offs tegen de nummer zeventien van de Eredivisie, hoogstwaarschijnlijk Sparta Rotterdam. 'Leuk!', vindt De Nooijer, die de vraag kreeg of de bijzondere zege nog met een klein drankje gevierd zou worden. 'Zondag zijn de jongens vrij en we hoeven pas donderdag weer, dus ik denk dat het een groot drankje wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.