Spanje heeft na twee nederlagen weer eens gewonnen. Brais Méndez besliste tijdens zijn debuut het oefenduel met Bosnië-Herzegovina in het voordeel van La Furia Roja.

Spanje
Spanje
1 - 0
Bosnië-Herzegovina

Afgelopen zomer stelde Spanje zwaar teleur tijdens het WK. Al in de achtste finale werd de wereldkampioen van 2010 uitgeschakeld, terwijl het voorafgaand aan het toernooi tot een van de topfavorieten werd gerekend. Luis Enrique werd na het WK aangesteld als bondscoach en begon voortvarend met zeges op Engeland (1-2) Kroatië (6-0) en Wales (1-4), maar daarna kwam de klad erin.

Vorige maand verloor Spanje thuis van Engeland (2-3), terwijl Kroatië afgelopen donderdag met 3-2 te sterk was. Tegen Bosnië-Herzegovina kreeg het kans op revanche, maar op Las Palmas overtuigde de thuisploeg allerminst. Beide landen kregen eigenlijk nauwelijks kansen. Álvaro Morata (foto) was na een klein uur het dichtst bij een doelpunt toen doelman Ibrahim Sehic een schot van Marco Asensio niet onder controle kreeg, maar al struikelend werkte Morata de bal naast.

De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar elf minuten voor tijd was het dan toch raak. Brais Méndez kroonde zich tot matchwinner door binnen te schieten uit de rebound. De 21-jarige aanvallende middenvelder van Celta de Vigo was na een klein uur binnen de lijnen gekomen als vervanger van Suso en bekroonde zijn debuut met het winnende doelpunt.

Eerder op de dag was Spanje een kleine tien minuten verwijderd van deelname aan de finaleronde van de Nations League. Het stond 1-1 bij het duel tussen Engeland en Kroatië, waardoor de ploeg van Luis Enrique als eerste leek te eindigen in Groep 4 van Nations League A. Harry Kane bezorgde Engeland in de slotfase de overwinning, waardoor Spanje als tweede eindigde. Bosnië-Herzegovina verzekerde zich donderdag van promotie naar de hoogste divisie.