Debutant Dani Alves helpt PSG met grandioze goal aan Super Cup

Reacties

Paris Saint-Germain heeft AS Monaco zaterdagavond verslagen in de strijd om de Franse Super Cup: 2-1. Dani Alves was de grote man aan de zijde van de Parijzenaren.

Debutant Dani Alves helpt PSG met grandioze goal aan Super Cup

Monaco maakte het afgelopen seizoen veel indruk met het landskampioenschap en de prestaties in de Champions League en moest dat deze zomer bekopen met een leegloop van de selectie. Bernardo Silva, Tiemoué Bakayoko, Nabil Dirar, Valère Germain en Benjamin Mendy vertrokken.

Daar tegenover stond de komst van onder anderen Youri Tielemans en Terence Kongolo. Beide aanwinsten kregen een basisplaats van trainer Leonardo Jardim voor het treffen met bekerwinnaar PSG. Kongolo kreeg als linksback verrassend te maken met Dani Alves, die bij de Parijzenaren als gelegenheidsrechtsbuiten speelde.

Ondanks de sterk gewijzigde opstelling nam Monaco na een half uur knap de leiding. Tielemans stuurde Djibril Sidibé na een vloeiende aanval weg en de Fransman rondde met een stijlvol wippertje af: 0-1. Het antwoord van PSG kwam in de tweede helft.

Vijf minuten na de hervatting kreeg de ploeg van trainer Unai Emery een vrije trap op 28 meter van het Monaco-doel en Alves eiste de bal op. De van Juventus overgekomen Braziliaan speelde pas zijn eerste officiële duel in de kleuren van PSG, maar had van plankenkoorts geen last. De kanonskogel van de rechtspoot belandde stijf in de bovenhoek: 1-1.

Zo'n tien minuten later sloeg de club uit Parijs opnieuw toe. Alves werd vrijgespeeld aan de rechterkant en legde de bal perfect op het hoofd van Adrien Rabiot, die raak kopte: 2-1. Drie minuten later zat de wedstrijd er voor Kongolo op. De ex-Feyenoorder werd vervangen door aanvaller Rony Lopes. Ook Kylian Mbappé, die ondanks zijn slepende transfersoap gewoon in de basis stond, werd voortijdig naar de kant gehaald.

Radamel Falcao was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er niet, waardoor het officiële debuut van Kongolo uitmondde in een teleurstelling en PSG de eerste prijs van het nieuwe seizoen pakte. Het is alweer de vijfde keer op rij dat de club uit de hoofdstad de Super Cup op zijn naam schrijft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.