'Akkoord Real Madrid en AS Monaco: 180 miljoen voor Mbappé'

Reacties

Real Madrid heeft met AS Monaco een principeakkoord bereikt over de transfer van Kylian Mbappé, meldt MARCA. Het zou gaan om een duizelingwekkende deal van 180 miljoen euro.

'Akkoord Real Madrid en AS Monaco: 180 miljoen voor Mbappé'

Als de berichtgeving van de Spaanse sportkant klopt, wordt het vorig jaar gevestigde transferrecord van Paul Pogba (105 miljoen euro, van Juventus naar Manchester United) werkelijk verpulverd. In de megadeal zou een bonusconstructie verwerkt zijn, waarbij Real in eerste instantie 150 of 160 miljoen overmaakt en er vervolgens nog enkele miljoenen kunnen bijkomen.

Mbappé werd na zijn indrukwekkende seizoen ook met clubs als Arsenal, Manchester City en Paris Saint-Germain in verband gebracht, maar de naam van Real zong toch het nadrukkelijkst rond in het geruchtencircuit. Trainer Zidane Zidane sprak meerdere malen uit gecharmeerd te zijn van zijn achttienjarige landgenoot, die in 58 officiële duels al 27 keer heeft gescoord voor Monaco.

De kampioen van Frankrijk leek een vertrek van Mbappé tegen te kunnen houden door meer dan honderd miljoen euro te vragen voor de viervoudig international, die nog tot medio 2019 vastligt. Nu een akkoord met Real toch echt nabij lijkt, ligt er voor de Fransman met Kameroense roots volgens MARCA een zesjarig contract voor hem klaar met een jaarsalaris van zeven miljoen euro netto.

Mbappé zou na Benjamin Mendy, Bernardo Silva (allebei Manchester City) en Tiemoué Bakayoko (Chelsea) de volgende blikvanger zijn die Monaco verlaat na het succesvolle seizoen 2016/17, waarin de club kampioen werd en de halve finale van de Champions League haalde. De inkomsten tijdens deze transferzomer staan, met nog ruim een maand voor de boeg, al op 167,5 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.