Debutant Blind speelt bescheiden rol in doelpuntenfestijn bij Bayern

Daley Blind heeft zijn debuut gemaakt voor Bayern München in een spectaculaire oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Op het trainingscomplex van Bayern was hij betrokken bij een doelpunt, maar wist zijn ploeg niet te winnen: 4-4.

© Bayern München
Bayern München
4 - 4
Red Bull Salzburg

Blind begon weliswaar op de bank, maar zijn landgenoot Ryan Gravenberch stond wel in de basis. Gravenberch maakte een bedrijvige indruk en had een belangrijk aandeel in het openingsdoelpunt. Hij stoomde na acht minuten op over het middenveld en bediende uiteindelijk Leroy Sané, die met een geplaatst, diagonaal schot de linkerbovenhoek uitzocht.

Lang kon Bayern niet van die voorsprong genieten, want na een kwartier kwam Salzburg langszij. Sékou Koïta werd weggestuurd door Luka Sucic, hield Alphonso Davies achter zich en maakte oog in oog met keeper Sven Ulreich geen fout. Bayern kreeg voor de rust eigenlijk maar één serieuze kans om weer op voorsprong te komen: met een uitgestrekte arm voorkwam doelman Philipp Köhn de 2-1 van Sané.

Met een nieuw elftal kwam Salzburg kort na de pauze op voorsprong. Een kopbal van Samson Baidoo belandde tegen de lat, waarna Junior Adamu in de rebound op Ulreich stuitte. In derde instantie was het raak via de achttienjarige Karim Konaté. Een tegendraads schot van Noah Okafor betekende niet veel later de 1-3.

Julian Nagelsmann verving na 62 minuten bijna zijn hele basiself en liet Blind debuteren. De zeventienjarige Arijon Ibrahimovic, geen familie van, maakte ook zijn debuut en was vastberaden om zich te laten zien. De zeventienjarige invaller schoot eerst nog tegen de buitenkant van de paal, maar zorgde met een hard en laag schot in de linkerhoek toch voor de 2-3. Kingsley Coman maakte er 3-3 van na voorbereidend werk van Mathys Tel.

Tel en Coman waren nog dicht bij de 4-3, voordat Blind een bal veroverde rond de zijlijn en de aanval opzette waaruit Tel op knappe wijze scoorde. De wedstrijd leek daarmee beslist, maar direct uit de aftrap verstuurde Salzburg een lange bal richting Okafor, die de eindstand bepaalde. Diep in de blessuretijd stuitte Yusuf Kabadayi bij een vrije kopkans op de doelman van Salzburg.

Omdat Bayern voornamelijk op de helft van Salzburg speelde in het laatste halfuur, kwam Blind lange tijd weinig in het stuk voor. In de 81ste minuut viel hij positieve zin op door in een hachelijke situatie, onder druk van drie spelers, rustig te blijven, waardoor Bayern zich onder de druk kon uitspelen. Met de balverovering voorafgaand aan de 4-3 voorkwam hij een counteraanval van Salzburg.