Deal van vijf miljard afgerond: dit is de nieuwe eigenaar van Chelsea

Reacties

Chelsea heeft een nieuwe eigenaar: het consortium van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly heeft de aandelen gekocht. Dat bevestigt de Premier League-club zaterdagochtend.

Deal van vijf miljard afgerond: dit is de nieuwe eigenaar van Chelsea
© Pro Shots

Chelsea stond te koop, omdat voormalig eigenaar Roman Abramovich te maken had met sancties. Boehly toonde al snel interesse, maar er waren meer kapers op de kust, zoals Jim Ratcliffe, eigenaar van onder meer OGC Nice, en een groep met investeerders, onder wie Formule 1-coureur Lewis Hamilton. De keuze is dus gevallen op het consortium van Boehly.

Met de overname is 4,25 miljard pond, een kleine vijf miljard euro, gemoeid, zo maakt Chelsea bekend. 'De aandelen van de club zijn verkocht voor 2,5 miljard pond, dat geld wordt direct vastgezet op een Britse bankrekening met de intentie om het voor de volle honderd procent te doneren aan goede doelen, zoals bevestigd is door Roman Abramovich. Daarbij betalen de nieuwe eigenaren een extra 1,75 miljard om te investeren in de toekomst van de club. Het gaat om investeringen in Stamford Bridge, de Academy, het vrouwenteam, Kingsmeadow (het stadion voor de vrouwenploeg, red.) en de Chelsea Foundation.'

Boehly is een Amerikaanse investeerder en zakenman. Hij is gedeeld eigenaar van honkbalclub The Dodgers en het vrouwelijke basketbalteam The Los Angeles Sparks en heeft ook een aandeel in de LA Lakers. In zijn consortium zitten verder onder anderen de Amerikaanse PR-expert Barbara Charone, Britse zakenman Jonathan Goldstein en de Britse journalist Daniel Finkelstein.

Chelsea meldt dat verkoop eind mei definitief gemaakt zal worden, als de Premier League en de Britse overheid hun goedkeuring hebben gegeven. De verwachting in Engeland is dat dit geen problemen gaat opleveren voor één van de duurste overnames in de geschiedenis van de sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.