Tuchel verrast door interesse Hamilton: 'Een fantastische sportpersoonlijkheid'

Reacties

Lewis Hamilton ziet het wel zitten om aandelen te kopen van Chelsea, zo heeft de Formule 1-coureur vrijdag opnieuw laten weten. Thomas Tuchel werd op de persconferentie gevraagd om op dat nieuws te reageren.

Tuchel verrast door interesse Hamilton: 'Een fantastische sportpersoonlijkheid'
Chelsea
Chelsea
1 - 0
West Ham United
West Ham United

'Ik heb het net gehoord', aldus een enigszins verraste Tuchel. 'Ik heb gehoord dat ze er onderdeel van uitmaken.' Hamilton steunt, net als Serena Williams, een poging van Sir Martin Broughton om Chelsea over te nemen van Roman Abramovich, die de Premier League-club noodgedwongen van de hand moet doen wegens sancties van de Britse regering.

Volgens de berichtgeving zou Hamilton net bereid zijn om circa twaalf miljoen euro in Chelsea te steken. 'Veel meer kan ik ook niet vertellen', vervolgt Tuchel. 'Ik ben een groot bewonderaar van zowel Hamilton als Williams. Het zijn fantastische sportpersoonlijkheden, op het veld, op het circuit en daarbuiten. Ze nemen verantwoordelijkheid in wat ze doen en genieten mijn grootste respect.'

Met Chelsea neemt Tuchel het zondag op tegen West Ham United. Een zege is bijzonder welkom, gezien de matige thuisvorm van The Blues. Woensdag werd er met 2-4 verloren van Arsenal en eerder in april vertrokken Brentford en Real Madrid met een overwinning van Stamford Bridge. Zodoende verloor Chelsea voor het eerst sinds 1993 drie thuiswedstrijden op rij op eigen veld.

'Het is ongebruikelijk. Ik weet niet wat het is', aldus Tuchel. 'Als het echt om thuis of uit spelen zou gaan, dan zouden we gewoon van kleedkamer wisselen of een ander hotel nemen. Maar dat zou meer bijgeloof zijn dan iets anders. Ik heb er geen oplossing voor, maar het is duidelijk dat we een ander niveau moeten halen. Het is op het moment wat fragiel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.