De zorgen zijn er ook in 2019 volop bij Schalke 04

Reacties

Bij Schalke 04 stapelen de problemen zich op richting de hervatting van het Bundesliga-seizoen. Na een half jaar vol teleurstelling in de competitie lijkt er dan ook weinig reden tot optimisme in Gelsenkirchen. Zondag komt VfL Wolfsburg op bezoek als afsluiting van de achttiende speelronde (aftrap 18.00 uur).

De zorgen zijn er ook in 2019 volop bij Schalke 04

De huidige nummer dertien van Duitsland plaatste zich dan wel voor de knock-outfase van de Champions League. Misschien wel dankzij een beetje geluk bij de loting - Schalke werd gekoppeld aan FC Porto, Galatasaray en Lokomotiv Moskou - maar de formatie van trainer Domenico Tedesco pakte wel knap elf punten en eindigde zo op de tweede plaats achter FC Porto. In de achtste finale wacht een dubbele ontmoeting met Manchester City. Tot zover de positiviteit.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Hertha BSC
34
11
10
13
49-57
-8
43
12
FSV Mainz 05
34
12
7
15
46-57
-11
43
13
SC Freiburg
34
8
12
14
46-61
-15
36
14
Schalke 04
34
8
9
17
37-55
-18
33
15
FC Augsburg
34
8
8
18
51-71
-20
32
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Terwijl rivaal Borussia Dortmund koploper is en een geweldig seizoen doormaakt, is het voor Schalke tot nu toe huilen met de pet op in de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de club op plek twee, achter Bayern München. De eerste vijf wedstrijden resulteerden in nederlagen en dat was een voorbode voor de rest van de eerste seizoenshelft. Schalke sloot het jaar weliswaar af met een 1-3 overwinning bij VfB Stuttgart, maar staat na zeventien duels teleurstellend op de dertiende plek met slechts zeven punten meer dan hekkensluiters Hannover 96 en 1. FC Nürnberg.

In de selectie zou het ook niet helemaal boteren tussen sommige spelers en trainer Tedesco, melden verschillende Duitse media. Zo zouden Naldo, Franco Di Santo en Amine Harit zich ondanks de nederlaag in de Champions League tegen Porto (3-1) behoorlijk hebben uitgeleefd in een nachtclub in de Portugese stad. De 36-jarige veteraan Naldo werd, tot woede van een deel van de fans, verkocht aan AS Monaco, terwijl Schalke Di Santo uit de selectie zette en Harit vanwege een blessure niet meenam op trainingskamp naar Benidorm. Harit zou ook op de nominatie staan voor een vertrek.

Salif Sané raakte geblesseerd tegen RC Genk.
Salif Sané raakte geblesseerd tegen RC Genk.

Vlak voor het einde van het trainingskamp kreeg Tedesco nog een tegenvaller te verwerken. Tijdens een oefenduel met RC Genk (2-2) raakte Salif Sané namelijk geblesseerd. Grote schade hield hij er niet aan over, maar gezien het vertrek van Naldo en de toch al dun bezette defensie zat de schrik er even in bij Tedesco. De oefenmeester heeft Matija Nastastic en Benjamin Stambouli als andere opties achterin en zal in het uiterste geval een van zijn defensieve middenvelders moeten doorschuiven. Tedesco mist zondag waarschijnlijk ook Hamza Mendyl, Suat Serdar, Breel Embolo en Guido Burgstaller.

Tedesco is zich er ondertussen van bewust dat hij zomaar aan zijn laatste maanden bezig kan zijn bij Schalke. 'We weten dat de druk er vol op zit en dat accepteren we', zei de trainer tegen Goal.com. 'In het bekertoernooi en de Champions League liggen we op schema, maar over de eerste seizoenshelft in de competitie kan niemand tevreden zijn. Dan is kritiek logisch. Ik heb het gevoel dat we op trainingskamp verder naar elkaar zijn toegegroeid, maar het is cruciaal dat we dat nu ook op het veld laten zien.'

Schalke 04
Schalke 04
2 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.