De zoektocht van Bayern naar een rechtsback: Dest, Hakimi of Henrichs?

Reacties

Bayern München is nog altijd op zoek naar een nieuwe rechtsback, ook nu de coronacrisis de financiële mogelijkheden beperkt. Sergiño Dest wordt nog steeds genoemd, maar er zijn meerdere kandidaten.

De zoektocht van Bayern naar een rechtsback: Dest, Hakimi of Henrichs?
© Pro Shots

VI maakte in februari nog melding van de concrete interesse van Bayern voor Dest. Het vertrek van de negentienjarige rechtsback naar Zuid-Duitsland leek een zekerheidje, maar dat is nu niet langer het geval. Binnen Ajax houden ze er inmiddels serieus rekening mee dat de talentvolle rechtsback blijft.

Volgens de Duitse tv-zender Sport1 is de Amerikaanse international nog altijd een optie bij Bayern, maar de recordkampioen van Duitsland wedt op meerdere paarden. Want trainer Hansi Flick wil er een rechtsback bij, zoveel is duidelijk. Joshua Kimmich geldt inmiddels als middenvelder en Benjamin Pavard speelt liever centraal achterin.

In de winter huurde Bayern daarom Álvaro Odriozola al van Real Madrid, maar de Spanjaard kwam sindsdien nog maar twee keer in actie en lijkt na dit seizoen terug te keren naar de Spaanse hoofdstad als zijn huurdeal eindigt. En dus moet er een nieuw alternatief komen voor de rechtsbackpositie, de vraag is alleen wie?

Hakimi
De droomkandidaat luistert sinds kort naar de naam Achraf Hakimi. De Marokkaan maakte dit seizoen indruk bij Borussia Dortmund, dat hem voor twee jaar huurde van Real Madrid. De dynamische vleugelverdediger wordt volgens de laatste berichten echter begeerd door de voltallige Europese top en dat drijft zijn prijs flink omhoog.

De vraag is bovendien of Real wel bereid is Hakimi te verkopen, nu hij in Dortmund heeft laten zien een waardig alternatief te zijn voor het elftal van Zinedine Zidane. Op termijn zou de nog altijd pas 21 jaar oude rechtsback, die nog een contract tot medio 2022 heeft in Madrid, heel goed de opvolger kunnen zijn van Dani Carvajal.

Henrichs
Als Bayern geen vijftig miljoen euro wil uittrekken voor een nieuwe back, komt het uit bij goedkopere alternatieven als Benjamin Henrichs. De 23-jarige Duitser sloeg enkele jaren geleden al eens een aanbieding uit München af, omdat hij zich nog niet rijp achtte voor die stap. Toen verruilde hij Bayer Leverkusen uiteindelijk voor AS Monaco.

In het prinsdom heeft Henrichs zich verder kunnen ontwikkelen. Afgelopen winter was de drievoudig international daarom al dicht bij een transfer naar RB Leipzig, maar Monaco vroeg 25 miljoen euro voor de rechtsback. Bayern zou Henrichs toen hebben willen huren, maar daar gingen de Monegasken ook niet mee akkoord.

Dodô
Ook de andere optie heeft Bayern al eens geprobeerd te halen: de Braziliaan Dodô. Shakhtar Donetsk sloeg volgens Kicker in januari een bod van 25 miljoen euro af op de 21-jarige Braziliaan. Het wilde dertig miljoen. Dergelijke bedragen zijn na de coronacrisis wellicht niet aan de orde, maar het maakt de missie van Bayern niet makkelijker.

Zijn Sergiño Dest en Leroy Sané de toekomst van Bayern München?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.