De vrije val van Götze en een eis van 10 miljoen euro

Reacties

Waar zet Mario Götze zijn loopbaan voort? Dat is de vraag die steeds vaker wordt gesteld nu het uitgesloten lijkt dat de nog altijd pas 27-jarige aanvallende middenvelder zijn aflopende contract met Borussia Dortmund zal verlengen.

De vrije val van Götze en een eis van 10 miljoen euro
© Pro Shots

Volgens Sport Bild zijn de gesprekken over een nieuwe verbintenis definitief vastgelopen omdat Götze zijn honorarium van tien miljoen euro wenst te behouden. BVB was voornemens om hem een fors lagere aanbieding te doen. Het voormalige wonderkind kreeg dit kalenderjaar dan ook slechts veertien minuten speeltijd in de Bundesliga. In het gedeelte van het Ruhrgebied dat Dortmund een warm hart toedraagt, gaat het over Jadon Sancho en Erling Braut Haaland, de vaandeldragers van een nieuwe generatie.

'Ik hoop echt dat hij weer terugkomt. Maar daarvoor heeft hij het vertrouwen van een club, een trainer en bovenal zichzelf nodig', liet Lothar Matthäus afgelopen week weten in een podcast van het Duitse Sky. 'Götze heeft nog steeds een grote naam, maar hij moet niet al te hoog in de boom gaan zitten. Niet als het gaat om een club en ook niet wat betreft salaris. Als hij zijn loon zoveel mogelijk wil behouden, dan raad ik hem de Verenigde Staten aan. Of anders China.'

Het is een pijnlijk advies voor een 27-jarige held van de natie. Nog geen zes jaar geleden loodste Götze zijn land langs Argentinië in de WK-finale. Mede door blessureleed en een stofwisselingsziekte vierde de 63-voudige international nog maar weinig hoogtepunten na die onvergetelijke avond in Maracanã. 'Ik denk dat topclubs niet meer op hem zitten te wachten', vermoedt Matthäus.

Als gevolg van de coronacrisis kan het dus zomaar zijn dat Götze zijn laatste duel voor Dortmund al heeft gespeeld. Zelfs als de competitie voor eind juni wordt hervat, is het nog maar de vraag of het voormalige toptalent nog aan de bak komt bij zijn grote liefde.

Spelersprofiel

M. Götze


Geboortedatum:
3 juni 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Memmingen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.