De Vrij wint hoger beroep: makelaars moeten vijf miljoen aftikken

Reacties

Het hoger beroep van makelaarskantoor Sports Entertainment Group (SEG) in een zaak tegen speler Stefan de Vrij heeft averechts uitgepakt. In april 2022 werd besloten dat SEG een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro moest betalen aan de verdediger van Internazionale, waarna het bedrijf in beroep ging. Dinsdag volgde de uitspraak, waarin duidelijk werd dat SEG ruim vijf miljoen moet aftikken.

De Vrij wint hoger beroep: makelaars moeten vijf miljoen aftikken
© Pro Shots

De Oranje-international beschuldigde makelaarskantoor SEG ervan hem te hebben benadeeld tijdens zijn transfer van Lazio naar Inter in de zomer van 2018. SEG zou zonder medeweten van De Vrij ook de belangen van Inter hebben behartigd tijdens de salarisonderhandelingen. Het makelaarskantoor zou daarvoor een provisiesom van 9,5 miljoen euro hebben ontvangen van Inter.

De Vrij werd dus tweemaal in het gelijk gesteld in deze zaak, de laatste keer door het gerechtshof in Amsterdam. Het hof stelt vast dat SEG de mededelingsplicht heeft geschonden door het eigen financiële belang bij de transfer niet te melden aan De Vrij. Het gerechtshof acht bewezen dat de centrumverdediger daardoor een lager inkomen heeft gekregen en schat de schade op ruim 5,2 miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.