De Vrij loopt bij thriller finale mis door herboren AC Milan

Reacties

Stefan de Vrij is in zijn laatste seizoen bij Lazio een plaats in de finale om de Coppa Italia misgelopen. De Romeinen moesten woensdagavond pas bij de strafschoppenserie hun meerdere erkennen in AC Milan (0-0).

De Vrij loopt bij thriller finale mis door herboren AC Milan

Na de 0-0 in San Siro lag de strijd om een finaleticket nog volledig open bij de ontmoeting in Rome. Lazio begon in het eigen Stadio Olimpico het sterkst en testte Gianluigi Donnarumma. De kroonprins van het Italiaanse keepersgilde voorkwam een vroege treffer door met zijn vingertoppen te redden op een kopbal van Ciro Immobile en met zijn benen hield hij Sergej Milinkovic-Savic van scoren af.

De Rossoneri waren in grootse vorm naar de hoofdstad getrokken. Milan verloor op 23 december voor het laatst en kreeg bij zijn laatste vijf (gewonnen) wedstrijden niet eens een goal tegen. Aanvallend was het echter niet imponerend wat de ploeg van Gennaro Gatusso tegen Lazio liet zien. Behalve een schot van Suso en bijna een eigen goal van Martin Cáceres was er voor rust weinig dreiging voor het Romeinse doel.

Naarmate de tijd verstreek, leek de spanning een bijna verlammende werking te hebben op de ploegen. Kansen waren schaars en op de momenten dat de beslissing kon vallen, ontbrak het aan rust in de afwerking. Zo verprutste Hakan Çalhanoglu een grote mogelijkheid namens AC Milan en knalde Milinkovic-Savic de bal vlak voor tijd over het doel van Donnarumma. Tot grote frustratie verviel een grote kans voor Felipe Anderson in de absolute slotseconden, doordat Gianluca Rocchi floot voor de verlenging.

Lazio en Milan bleven in de boeiende bekerkraker in evenwicht in de extra tijd. Dat mocht Nikola Kalinic zich aantrekken, want hij had voor de beslissing moeten zorgen voor de Milanezen. De invaller schoot de bal bij een gouden kans hoog over het doel van Thomas Strakosha.

Een strafschoppenserie was onafwendbaar en bij de penalty's ging het missen maar door. Immobile scoorde dan nog wel, maar vervolgens waren er vier missers van achtereenvolgens Ricardo Rodríguez, Milinkovic-Savic, Riccardo Montolivo en Lucas Leiva. De beslissende misser kwam uiteindelijk op naam van Lazio-middenvelder Luiz Felipe. Hij schoot vanaf elf meter over, waarna Alessio Romagnoli namens Milan een einde maakte aan de bekerdroom van Lazio.

Voor De Vrij, die transfervrij vertrekt na het huidige seizoenen, resteren enkel nog competitiewedstrijden en het Europa League-avontuur. In de Serie A staat Lazio derde en in Europees verband wacht een tweeluik met Dinamo Kiev.

AC Milan staat in de bekerfinale voor een ontmoeting met Juventus, dat eerder op de woensdagavond al afrekende met het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer en Marten de Roon. De finale wordt op 9 mei gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.