De Vrij koestert zijn kansen bij Oranje: 'Kom altijd met grote lach binnen'

Reacties

Stefan de Vrij heeft genoten van zijn eerste basisoptreden voor Oranje sinds juni 2022. Hij is blij dat hij tegen Ierland aan Ronald Koeman heeft kunnen laten zien dat de bondscoach op hem kan rekenen. Jerdy Schouten gaf toe dat hij minder indruk maakte.

De Vrij koestert zijn kansen bij Oranje: 'Kom altijd met grote lach binnen'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

'Het was mooi om weer in de basis te staan. Dat was een tijdje geleden', zei De Vrij in zijn interview bij de NOS. Dat laatste was een understatement. De 31-jarige verdediger van Internazionale moest inderdaad lang geduld hebben. In de laatste zestien interlands kregen anderen de voorkeur in het hart van de verdediging.

De Vrij heeft rustig gewacht op een nieuwe kans, zo vertelde hij: 'Je wordt ouder, krijgt meer ervaring en leert meer dingen. Dan leer je ook met tegenslagen om te gaan en dat om te zetten in iets positiefs. Ik kom altijd met een grote lach binnen bij Oranje, doe altijd mijn best en heb het naar mijn zin. Ik denk ook dat ik heel goed in de groep lig. Ik moet geduld hebben, wachten op mijn kans en zorgen dat ik er klaar voor ben.'

De routinier kijkt uit naar het EK in Duitsland, dat zijn vierde eindtoernooi kan worden. 'Er is heel veel potentie. We moeten hopen dat iedereen fit is. Dan hebben we een uitstekende selectie. Ik ga er alles aan doen om er bij te zijn en de bondscoach te overtuigen. Als die kans er weer een keer komt, dan moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben', aldus De Vrij.

Schouten
Jerdy Schouten was een andere speler die door Koeman zaterdagavond een kans gegund werd. De PSV'er was na zijn basisoptreden kritisch op zichzelf. 'Ik had in de eerste helft wat gehaaste keuzes', analyseerde de controleur zijn eigen spel. 'Misschien dat ik van binnen toch zenuwachtig was. Ik voelde dat niet zo, maar het zou kunnen. In de tweede helft groeide ik in de wedstrijd', zei de 26-jarige middenvelder, die tegen Ierland pas zijn tweede interland speelde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.