De vriendschap tussen Chiellini en Bonucci gaat verder dan enkel het veld

Reacties

Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci: het is een bijzonder duo. De twee vormden tijdens het gewonnen EK opnieuw een ijzersterk verdedigingsduo en ook nu het toernooi voorbij is, en de verdedigers zich opladen voor een nieuw seizoen, blijven ze elkaar opzoeken.

De vriendschap tussen Chiellini en Bonucci gaat verder dan enkel het veld
© Pro Shots
© Pro Shots

Ze zijn vrienden voor het leven, de 36-jarige Chiellini en de twee jaar jongere Bonucci (34). De verdedigers werden in 2010 aan elkaar gekoppeld bij Juventus én de Italiaanse ploeg (Chiellini debuteerde al in 2004 voor de Azzurri, Bonucci moest daar zes jaar langer op wachten) en vonden al snel een klik met elkaar. De twee vulden elkaar aan en vormden een blok waar nauwelijks doorheen te breken is.

Ook buiten het veld zochten Chiellini en Bonucci elkaar regelmatig op. De twee ontwikkelden een vriendschap, die ook niet voorbij ging toen Bonucci in 2017 een uitstapje naar AC Milan maakte. Een jaar later keerde hij alweer terug naar Juventus. Daar zat Chiellini nog op hem te wachten.

De Italiaanse versie van Knabbel en Babbel vormde tijdens het afgelopen EK het slot op de Italiaanse deur. De verdedigers speelden een indrukwekkend toernooi. Chiellini en Bonucci werden tijdens het hele toernooi geen enkele keer voorbij gedribbeld door een tegenstander. Ook heeft geen van de twee een fout gemaakt die uiteindelijk leidde tot een schot van de tegenstander.

© Pro Shots

In de eindstrijd tegen Engeland braken de twee veteranen ook allebei een record. Chiellini loste landgenoot Gianluigi Buffon af als oudste aanvoerder ooit in een EK-finale, terwijl Bonucci met zijn gelijkmaker de oudste doelpuntenmaker ooit werd in een EK-finale. Door zijn treffer kreeg de finale uiteindelijk een penaltyreeks, die werd gewonnen door de Italianen.

Het succes werd gevierd met een groots feest in eigen land, waarna de internationals afscheid van elkaar namen en hun vakantiebestemmingen opzochten. Chiellini en Bonucci hoefden elkaar niet uit te zwaaien, want zij gingen gewoon weer samen op vakantie. Op Instagram bevestigt Bonucci de sterke band met zijn vriend voor het leven. 'Wij blijven gewoon pasta eten. En jullie?'

De tekst die bij de foto is geplaatst is een sneertje aan de Engelsen. 'Eet wat meer pasta' is een Italiaanse uitdrukking, die 'doe meer ervaring op' betekent. Met de ervaring van Chiellini en Bonucci is natuurlijk weinig mis, maar je kan er nooit teveel van hebben, beseft laatstgenoemde. 

Overigens is het nog maar de vraag of de samenwerking tussen Chiellini en Bonucci een vervolg krijgt bij Juventus. Eerstgenoemde zit momenteel zonder contract en heeft nog niet gesproken met de afgetreden kampioen van Italië. Er zitten wel onderhandelingen aan te komen. Bonucci zal bidden voor een goede afloop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.