Italianen scoren erop los: Bonucci bezorgt de Azzurri nieuw record

De vroege openingstreffer van Luke Shaw is voor Engeland niet voldoende gebleken in de EK-finale tegen Italië. Verdediger Leonardo Bonucci bracht de score terug in evenwicht: 1-1.

Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Bonucci sloeg twintig minuten in de tweede helft toe, nadat er uit een hoekschop een onoverzichtelijke situatie was ontstaan. De bal belandde op de paal en vervolgens stond de verdediger op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te frommelen.

Net als de goal van Shaw (de snelste goal ooit in een EK-finale) had ook de treffer van Bonucci historische waarde. Voor Italië betekende het immers de dertiende goal van deze eindronde. Nooit eerder maakten de Azzurri zoveel goals tijdens een EK of WK.

Bonucci is ook nog eens de oudste doelpuntenmaker ooit in een EK-finale (34 jaar, 71 dagen). Hij stoot Bernd Hölzenbein, die in 1976 op dertigjarige leeftijd scoorde voor Duitsland, van de troon.