EK-koning Chiellini zit zonder club: 'We wachten op Juventus'

Reacties

Gezien zijn prestaties van de laatste weken is het bijna niet te geloven, maar Giorgio Chiellini zit op dit moment zonder club. Sterker nog: er zijn nog geen gesprekken geweest tussen de kersvers Europees kampioen en zijn vorige werkgever Juventus. Die gaan er wel komen, stelt zijn zaakwaarnemer.

EK-koning Chiellini zit zonder club: 'We wachten op Juventus'
© Pro Shots

De inmiddels 36-jarige Chiellini was een van de absolute sterkhouders van Italië, dat afgelopen zondag Europees kampioen werd door Engeland in de finale op Wembley na strafschoppen de baas was. Zijn glansrol op het eindtoernooi leverde de aanvoerder van La Squadra Azzurra overigens géén plek in het Elftal van het Toernooi op, tot grote verbazing van Italiaanse media, maar de Europese titel zal die pijn behoorlijk verzachten.

Saillant detail: Chiellini won het EK als clubloze (en dus transfervrij op te pikken) speler. Zijn contract bij Juventus liep per 1 juli af. Zijn zaakwaarnemer Davide Lippi heeft tegenover het Italiaanse Radio Radio nu verteld dat De Oude Dame nog geen contact heeft opgenomen over een nieuwe verbintenis. En dat terwijl Chiellini zelf dolgraag wil blijven. 'Maar voor het ondertekenen van een contract zijn er twee partijen nodig', aldus Lippi, die de bal nadrukkelijk bij Juve legt.

De spelersmakelaar legt overigens uit dat Chiellini en Juventus bewust nog niet met elkaar hebben gesproken. 'Giorgio is naar het EK gegaan en heeft zich daar volledig op gefocust. We hebben geen problemen met Juventus, we hebben gezegd dat we later deze zomer gaan praten. Maar dat is nu nog niet gebeurd. Wat hij doet als een andere topclub hem belt? Die clubs moeten eerst nog bellen, dat heeft nu nog niemand gedaan. We wachten op wat Juventus te vertellen heeft.'

Wat wel zeker is: Chiellini is absoluut niet van plan om met pensioen te gaan, hoewel hij over een maand 37 jaar wordt. Lippi: 'Zijn brandstof is passie. Hij is al jaren een Juventus-icoon. Nadenken over Giorgio in een rol buiten het veld, is gekkenwerk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.