De ultieme comeback van voormalig comapatiënt Junior Sambia

Reacties

Junior Sambia vocht een jaar geleden voor zijn leven, maar is sterker dan ooit uit de strijd gekomen. Zijn geweldige goal van zondag gold als een volgende bevestiging dat zijn comeback compleet is.

De ultieme comeback van voormalig comapatiënt Junior Sambia
© Pro Shots
Montpellier
Montpellier
3 - 1
Bordeaux
Bordeaux

Voetbalminnend Frankrijk schrok een maand of elf geleden enorm, toen het bericht naar buiten kwam dat Sambia op de intensive care was opgenomen. De toen pas 23-jarige Fransman was eerder met gezondheidsklachten in het ziekenhuis opgenomen, maar daar verslechterde zijn toestand alleen maar. De artsen besloten daarom om hem in een kunstmatige coma te houden.

Sambia bleek te maken te hebben met ernstige symptomen van het coronavirus en moest alles op alles zetten om te herstellen. Uiteindelijk kwam het goed en mocht Sambia het ziekenhuis verlaten. Na een revalidatieperiode kon de vleugelspeler ook weer terugkeren bij Montpellier.

Sambia was in het afgelopen seizoen voornamelijk invaller en begon ook dit seizoen weer op de bank. De bij Olympique Lyon opgeleide wingback knokte zich echter in het basisteam en maakt dit seizoen indruk met zijn rushes langs de zijlijn. Hij schreef al vijf assists op zijn naam, voordat Sambia zondag zijn finest moment beleefde.

Montpellier stond in de thuiswedstrijd Girondins Bordeaux op een 0-1 achterstand, toen Sambia tien minuten voor rust aanlegde voor een vrije trap. De afstand naar het vijandelijke doel was nog flink, waardoor een voorzet een goede keuze leek te zijn. Sambia trok echter zijn eigen plan en haalde verwoestend uit. Met succes: Bordeaux-doelman Benoit Costil stond aan de grond genageld toen hij de bal met een enorme vaart in de bovenhoek zag vliegen.

'Ik vroeg aan mijn ploeggenoten of ik de bal mocht nemen en ze toonden vertrouwen in me. Hij vloog er mooi in', zei Sambia na afloop met gevoel voor understatement. Zijn eerste doelpunt van dit seizoen was veel meer dan de gelijkmaker of de inleiding voor de uiteindelijke 3-1 zege. Het was het bewijs dat Sambia een vechter is en zijn belangrijkste gevecht tot dusver heeft gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.