De Rossi stopt per direct: 'Mijn dochter mist me, ik móét naar huis'

Reacties

Daniele De Rossi is niet langer profvoetballer. De Italiaanse middenvelder heeft maandagavond op 36-jarige leeftijd zijn onmiddellijke voetbalpensioen aangekondigd, waarmee er een einde is gekomen aan een fraaie carrière van meer dan negentien jaar.

De Rossi stopt per direct: 'Mijn dochter mist me, ik móét naar huis'
© Pro Shots

De geboren en getogen Romein doorliep de gehele jeugdopleiding van AS Roma, waarvoor hij in oktober 2001 debuteerde en in de jaren daarna uitgroeide tot clubicoon. Samen met Francesco Totti was hij jarenlang hét gezicht van I Giallorossi, maar afgelopen zomer kwam er aan dat huwelijk een einde. De Rossi zag zijn aflopende contract niet verlengd worden en vertrok naar Boca Juniors, waar hij een contract tot medio 2020 ondertekende.

Een halfjaar voor het verstrijken van die verbintenis heeft hij echter besloten om per direct te stoppen. 'Ik ben niet geblesseerd, er speelt eigenlijk niets groots', zo vertelde hij maandag op een persconferentie. 'Ik moet simpelweg terug naar mijn familie. Ik mis mijn dochter. Maar vooral: zij mist mij, dus ik móét naar huis. Iedereen heeft me op andere gedachten proberen te brengen, maar ik heb mijn besluit gemaakt, het is definitief.'

De Rossi richtte maandag een speciaal woord van dank tot de Argentijnse club. 'Ik laat een deel van mijn hart hier achter, want niemand zal ooit snappen wat het voor mij heeft betekend om in La Bombonera te mogen spelen en in de kleedkamer van Boca te mogen zitten. Dit was een unieke ervaring. Ik ben hier ontvangen als een broeder, dat zal ik nooit vergeten. Ik blijf de wedstrijden van Boca kijken en zal in de toekomst zeker op de tribune zitten. Maar voor nu: mijn spelerscarrière zit erop.'

De middenvelder - die aangaf dat hij sowieso in de voetballerij wil blijven werken - won met AS Roma twee keer de Italiaanse beker en één Super Cup, maar zijn belangrijkste prijs pakte hij met de nationale ploeg. In 2006 werd hij in Duitsland wereldkampioen met Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.