De Rossi eert materiaalman, Varane werkt met halfgod

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Rossi eert materiaalman, Varane werkt met halfgod

'Dit zijn moeilijke dagen geweest, vol van diepe droevenis. Ik heb een gevoel van leegte vanaf het moment dat we het WK misliepen.'
Giampiero Ventura zit nog midden in het rouwproces na het Italiaanse WK-fiasco. De bondscoach werd ontslagen nadat de Azzurri het niet konden bolwerken tegen Zweden. (ANSA)

Daniele De Rossi heeft volgens Goal.com zijn gouden medaille voor de winst van het WK in 2006 een opmerkelijke bestemming gegeven. De Italiaanse middenvelder legde de prijs in de kist van de op 92-jarige leeftijd overleden Pietro Lombardi, de voormalig materiaalman van het Italiaanse elftal. Een stijlvol laatste saluut aan de man die van de spelers de bijnaam 'Tandenborstel' kreeg omdat hij hun schoenen borstelde.

'Zidane is een halfgod voor mijn generatie in Frankrijk.'
• Raphael Varane werkt als speler van Real Madrid elke dag met Zinedine Zidane. Dat had de verdediger als kind, toen hij Zidane het WK van 1998 zag winnen, nooit durven dromen. (GQ)

Gary Lineker en Maria Komandnaya zullen op vrijdag 1 december de WK-loting presenteren, zo maakt de FIFA bekend. Lineker behoeft als topscorer van het WK 1986 en anchorman van Match of the Day geen introductie. Komandnaya is een Russische sportjournaliste. De loting zelf zal worden verricht door acht personen, waarvan alleen de naam van de Russische voetballegende Nikita Simonyan reeds bekend is. De loting heeft plaats in het Kremlin in Moskou.

'Wat hij bij Arsenal heeft neergezet… ik zou dat ook graag doen, maar dan hier. Twintig jaar bij Tottenham Hotspur.'
• In aanloop naar de derby tegen Arsenal praat Mauricio Pochettino met veel respect over zijn collega Arsène Wenger.

'Dat is voor mij een afgesloten hoofdstuk. Ik heb er echt geen behoefte meer aan. Ik doe hier m'n stinkende best, maar ik heb er nog nooit bijgezeten. Op een gegeven moment houdt het op.'
Ruud Vormer is al jaren een steunpilaar bij Club Brugge, maar tot een invitatie voor Oranje heeft dit nog niet geleid. (AD)

Bebeto en Romario waren 23 jaar geleden het gouden aanvalskoppel dat Brazilië in de Verenigde Staten aan de wereldtitel hielp. Het duo is herenigd in de politiek, want Bebeto heeft aangekondigd over te stappen naar Podemos. Dat is de partij van Romario, die senator is voor de deelstaat Rio de Janeiro. 'Samen gaan we Rio weer opbouwen', aldus de voormalige PSV'er over de komst van zijn maatje.

Romario (links) en Bebeto (midden) vieren een goal tegen Oranje in de kwartfinale van het WK 1994.
Romario (links) en Bebeto (midden) vieren een goal tegen Oranje in de kwartfinale van het WK 1994.

Robinho was in 2008 de eerste grote aankoop sinds sjeik Mansour het voor het zeggen kreeg bij Manchester City. De steenrijke eigenaar wilde in die jaren eigenlijk nog hoger inzetten. 'Hij vertelde me dat hij van plan was om Kaká en Lionel Messi vast te leggen', laat Robinho weten aan The Daily Mail. 'Ik weet dat de komst van Kaká heel dichtbij was, maar ik denk dat Messi nooit haalbaar is geweest.'

• Nog maar twee weken en dan is het Kremlin het decor van de WK-loting. Gesprekken bij menig koffieautomaat gaan over de potentiële poule des doods. Ook Thomas Meunier is al in de ban van de loting. De Belgische verdediger ziet een groep met Engeland wel zitten.

• Vrijdag is het precies zeven jaar geleden dat Royston Drenthe zijn enige interland voor Oranje speelde. Tijdens het oefenduel met Turkije (1-0 winst) mocht de dit jaar gestopte linkspoot  - over wie onlangs een biografie is verschenen - tien minuten voor tijd invallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.