Manchester City dolblij met ongelooflijk talent Robinho

Manchester City heeft alsnog gestunt op de transfermarkt. De komst van Dimitar Berbatov mislukte, maar met Robinho hebben The Citizens er voor een Britse recordprijs een wereldtopper bij.

Manchester City dolblij met ongelooflijk talent Robinho

De Braziliaanse aanvaller werd voor bijna 37 miljoen euro losgeweekt bij Real Madrid, waar Robinho het niet meer naar zijn zin had en zich ondergewaardeerd voelde. Chelsea leek zijn nieuwe bestemming te worden, maar het kapitaalkrachtige City ging er met hem vandoor.

'Ik ben uitzinnig van vreugde om met zo'n ongelooflijk talent als Robinho te gaan werken', jubelde Man City-manager Mark Hughes op de clubsite. 'Zijn komst is echt een duidelijke uiting van de ambities van deze club.'

Manchester City won het van Chelsea omdat de Londenaren het niet eens konden worden met Real Madrid over de transfersom van de 24-jarige international. De Spaanse kampioen deelde via voorzitter Ramón Calderón nog wel een sneer uit aan Robinho.

'Dat hij op het bod van Manchester City is ingegaan, geeft wel aan dat hij niet op sportieve gronden heeft besloten om weg te gaan', zinspeelde Calderón op de grote salarisverhoging die Robinho bij zijn nieuwe club incasseerde. 'Hij is een geweldig joch, maar laat zich slecht adviseren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen