Bernabéu maant Robinho tot vertrek: 'Ga naar Chelsea'

Robinho keek zondagavond vanaf de bank toe hoe zijn Real Madrid de Spaanse Super Cup veroverde door met negen man van Valencia te winnen. Maar de Braziliaan zag bovenal dat het publiek in Santiago Bernabéu hem niet meer pruimt.

Bernabéu maant Robinho tot vertrek: 'Ga naar Chelsea'

Robinho mag van Real vertrekken naar Chelsea. Als de Londense club genoeg euro's op tafel legt, dan mag de aanvaller zijn koffers pakken. En krijgt hij zijn zin, want hij heeft de laatste weken verschillende malen laten weten niet meer voor Real te willen voetballen.

Coach Bernd Schuster liet Robinho zondag negentig minuten op de bank zitten, ook al kon Real zijn offensieve kwaliteiten gebruiken in de jacht op de Super Cup. Waarschijnlijk nam de Duitse trainer zijn speler in bescherming tegen het thuispubliek, dat via tal van spandoeken liet weten dat het de 24-jarige dribbelaar beu is.

Via spandoeken betichtten de supporters Robinho een 'geldwolf' te zijn. Het duidelijkst was de boodschap: 'Vete al Chelsea! Ga naar Chelsea!' Schuster fronste na afloop zijn wenkbrauwen. 'Het is een situatie die zowel voor hem als voor ons niet comfortabel is.'

'Hij is nog altijd dezelfde speler van een jaar geleden, van drie maanden geleden, van een maand geleden. Hij is een belangrijke man voor ons. En ik denk dat hij weet dat hij met ons prijzen kan winnen. Maar in een situatie als deze, moet de club ook egoïstisch zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen