De Roon komt woorden tekort na historische avond

Reacties

Na drie wedstrijden in de groepsfase stond Atalanta Bergamo op nul punten, twee maanden later is de Italiaanse Champions League-debutant een van de zestien gekwalificeerde teams voor de achtste finale. Marten de Roon knokte zich met zijn team terug in het elitetoernooi, met een afsluitende 0-3 zege bij Shakhtar Donetsk als een schitterend slotstuk van groepsfase-sprookje.

De Roon komt woorden tekort na historische avond
© Pro Shots

'Ik weet het ook niet… Het was een geweldige wedstrijd, we hebben alles gegeven op het veld', komt De Roon moeilijk uit zijn woorden tegenover het clubkanaal van Atalanta. 'Ik ben zo gelukkig, want vier weken geleden hadden we maar nul punten', kijkt de international van Oranje terug op het begin van Atalanta in Groep C van de Champions League.

Atalanta verloor van Dinamo Zagreb (0-4), Shakhtar Donetsk (1-2) en Manchester City (1-5), maar rechtte in het tweede blok van de groepsfase de rug. De Roon en zijn teamgenoten gaven alles voor een resultaat in Europa. 'We zeiden tegen elkaar dat we erin moesten blijven geloven en dat we met zelfvertrouwen moesten spelen. Deze winst op Shakhtar Donetsk is zó verdiend, de jongens waren geweldig en de meegereisde fans ook.'

Na het feest vanwege de eerste CL-deelname ooit, volgt er nu dan ook het feest vanwege de overwintering. 'We hebben weer historie geschreven', beseft De Roon. 'Ik heb er niet veel meer woorden voor, omdat ik zo gelukkig ben.' Ook coach Gian Piero Gasperini loofde zijn elftal. 'Dit was een overwinning van het hele team. We kunnen belangrijke spelers missen, maar het geloof blijft altijd in ons zitten. We zijn een stabiele ploeg, wat er ook gebeurt.'

Als nummer twee van Groep C treft Atalanta in de achtste finale een groepswinnaar. Dat kan niet Manchester City (zelfde groep) of Juventus (zelfde land) zijn, waardoor Paris Saint-Germain, Bayern München, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig of Valencia overblijven als potentiële tegenstanders. Komende maandag wordt de loting verricht, de wedstrijden in de achtste finale worden in februari en maart afgewerkt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.