De Roon en Hateboer juichen na wonderlijke hoofdrol De Vrij

Reacties

Het was zondag op z'n zachtst gezegd een avond van uitersten voor Stefan de Vrij. De verdediger zette zijn Internazionale op bezoek bij AS Roma fraai op voorsprong, maar was ook betrokken bij beide tegengoals. Dat Inter alsnog een punt pakte, was vooral mooi nieuws voor Atalanta Bergamo.

De Roon en Hateboer juichen na wonderlijke hoofdrol De Vrij
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
2 - 2
Internazionale
Internazionale

Voorafgaand aan het duel in Rome was Inter al zo goed als zeker van plaatsing voor de Champions League, net als Atalanta. De ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Hellas Verona, waardoor het nog één punt nodig had voor kwalificatie voor het miljoenenbal. Het CL-ticket zou echter óók binnen zijn als concurrent AS Roma thuis niet zou winnen van Inter. En dus zal de Nederlandse enclave in Lombardije zondagavond vol spanning voor de tv hebben gezeten. Zij zagen een absolute hoofdrol voor landgenoot De Vrij.

Uit een corner van Alexis Sánchez was de centrumverdediger met het hoofd na een kwartier trefzeker, tegen de ploeg waar Justin Kluivert op de bank bleef. Op slag van rust werkte De Vrij de bal vervolgens wéér binnen, maar dit keer deed hij dat in het voor hem verkeerde doel. Hij probeerde een schuiver van Leonardo Spinnazola weg te werken, maar via zijn voet ging de bal binnen. De VAR riep scheidsrechter Marco Di Bello nog naar het tv-scherm, maar hij oordeelde dat Aleksander Kolarov in aanloop naar die goal géén overtreding maakte op Lautaro Martínez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus zocht Inter (en dan met name De Vrij) met een vervelend gevoel de kleedkamer op, hoewel de tweede goal gewoon op naam kwam van Spinnazola en absoluut geen blunder van de Oranje-international was. Dat laatste gold ook niet voor de 2-1, maar wéér was de Nederlander bij die goal betrokken. Edin Dzeko probeerde in de vijandelijke zestien Henrikh Mkhitaryan te bereiken, maar schoot de bal in het gezicht van De Vrij. Daardoor kwam het speeltuig alsnog terecht voor de voeten van de Armeniër, die de Romeinen simpel op voorsprong schoot. Het meest schlemielige moment kwam echter niet op naam van De Vrij, maar van Spinnazola, in de slotfase. Hij wilde de bal in zijn eigen zestien wegschieten, maar maaide eroverheen en kegelde Inter-aanvaller Victor Moses lomp onderuit. De penalty werd benut door Romelu Lukaku, die de eindstand zo bepaalde op 2-2.

En dus is Atalanta nu écht zeker van CL-voetbal in het volgende seizoen, terwijl ook Inter dat ticket veiligstelde. Met nog vier duels te gaan heeft AS Roma elf punten minder dan nummer vier Lazio, waardoor het (onder voorbehoud van een voetbalwonder) het laatste CL-ticket aan de stadgenoot moet laten. Ook is nu duidelijk dat Juventus het gat met de concurrentie maandagavond nog groter kan maken.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.