De roadtrip van Hofland en Ultee die Fortuna een nieuwe spits opleverde

Reacties

Kevin Hofland en Sjors Ultee stapten afgelopen weekeinde samen in de auto naar Berlijn met maar één doel: de nieuwe spits van Fortuna Sittard ophalen. Het bleek een geslaagde roadtrip: Sebastian Polter speelt komend seizoen in het groen en geel.

De roadtrip van Hofland en Ultee die Fortuna een nieuwe spits opleverde

De 29-jarige Duitser speelde afgelopen seizoen nog dertien Bundesliga-duels voor Union Berlin. Zijn contract liep deze zomer echter af en dus waren er veel kapers op de kust, maar Fortuna was er vroeg bij. 'We hadden al een tijdje contact met Sebastian', vertelt Ultee, die sinds deze zomer een dubbelfunctie als assistent-trainer en technisch manager bekleedt, in de VI van deze week.

'Een maand geleden, rond onze oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht was hij al naar Sittard gekomen. Hij heeft de wedstrijd bekeken, met ons geluncht en veel mensen gesproken. Dat waren goede gesprekken, maar hij had behoorlijk wat opties. Toen we merkten dat zijn interesse serieus was, zijn Kevin en ik de auto in gestapt', aldus Ultee.

'Het laatste stuk naar Berlijn hebben we met de trein gedaan, maar we hebben bewust een enkeltje gekocht en geen retourtje. We zeiden tegen Sebastian: "We gaan pas terug als het rond is." Dat is gelukt. Dat we speciaal voor hem naar Berlijn waren gekomen, was voor hem de bevestiging dat Fortuna de juiste club was.'

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI PRO meer over de transferontwikkelingen bij Fortuna Sittard.

Het cv van Sebastian Polter

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.