De 'Mourinho van Sint-Truiden', Besiktas knokt onderling

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 'Mourinho van Sint-Truiden', Besiktas knokt onderling

'José Mourinho werd een topcoach zonder achtergrond als speler. Dus waarom zou ik het niet proberen?'
• Het klopt wat Yannick Ferrera (foto), coach van het Belgische Sint-Truiden, zegt: Chelsea-manager Mourinho was net als hij geen grootse voetballer. Maar om zichzelf nou te vergelijken met één van de beste trainers ter wereld… Alhoewel, ook Ferrera staat met Sint-Truiden bovenaan, ook al is dat dan in de Belgische Tweede Klasse. (Het Laatste Nieuws)

• Bij Besiktas liep het zondag, ondanks de 1-2 winst bij Konyaspor, voor de rust allemaal niet zo best. Gokhan Töre (op het filmpje met het korte haar) had weliswaar voor 0-1 gezorgd, maar dat weerhield ploeggenoot Veli Kavlak er niet van om vlak na het rustsignaal eens ruzie met hem te zoeken.

• Hoe dom kun je zijn? We hebben het John Guidetti bij Feyenoord ooit zien doen, en ook Anco Jansen deed het namens De Graafschap al eens. Slechts twee van de voorbeelden, maar sinds dit weekend vindt ook de Noord-Ier Ivan Sproule zich in dat lijstje terug. Hij maakte namens Linfield de winnende tegen Glentoran en trok zijn shirt uit. Daarvoor kreeg hij uiteraard geel, maar omdat het zijn tweede was, mocht hij inrukken...

• Swansea City heeft in deze periode te maken met een overvol speelschema en dus ondergaat Wilfried Bony een bijzondere behandeling met vloeibare stikstof. Bij deze therapie wordt geprobeerd door middel van bevriezing schade te veroorzaken aan weefsels. Vervolgens moet dit weer spontaan genezen, waardoor het herstel bevorderd wordt. Maandagavond blijkt tegen Liverpool (aftrap 21.00 uur) of dit gelukt is.

'Engelse spelers vinden het lastig om eens in de week twee keer op een dag te trainen. Dat een professionele sporter niet twee keer per dag kan trainen, vind ik absoluut lachwekkend.'
Het zware trainingsregime van Felix Magath bij Fulham liep uit op een fiasco. De Duitse manager degradeerde met de club uit Londen en bakte er vervolgens een divisie lager ook weinig van, wat zijn ontslag inleidde. Toch trekt hij zijn eigen methodes niet in twijfel. 'Het Duitse voetbal is al vijftig jaar succesvol, terwijl Engeland in diezelfde periode geen enkel succes heeft gekend.' (The Guardian)

• Voor de onderstaande goal maken we graag een uitstapje naar het zaalvoetbal. Wat een omhaal!

'Voor Diego Simeone draait alles om winnen, het maakt niet uit hoe lelijk dat gebeurt. Tactisch is hij de beste trainer die ik ooit heb gezien.'
Onder de vleugels van Diego Simeone kon Toby Alderweireld niet imponeren bij Atlético Madrid, maar de Belgische verdediger die op huurbasis voor Southampton speelt is toch lyrisch over de Argentijn. ‘Hij maakt een team, niemand is belangrijker dan het elftal. Als jij dacht dat je belangrijker was dan het team, dan vloog je eruit. Ongeacht wie je was.’ (The Telegraph)

• Tijdens een benefietwedstrijd toonde Clarence Seedorf aan dat hij het voetballen nog niet verleerd is.

'Het is ongelooflijk. Ik kreeg de kans om met dezelfde elf spelers te beginnen en die wilde ik niet laten lopen'
Manchester United-manager Louis van Gaal begon in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur voor de eerste keer dit seizoen met dezelfde basisopstelling als in het voorgaande duel. Daar kon hij zelf ook de humor van inzien.

Sofiane Feghouli is de snelste speler in de Primera División. De spelmaker van Valencia troeft met een topsnelheid van 35.42 kilometer per uur Cristiano Ronaldo en Gareth Bale af. De twee supersterren van Real Madrid staan zelfs niet bij de beste drie, want Michel (Almeria) en Arthur Boka (Málaga) vormen het podium met Feghouli.

'Misschien was het omdat ik wist dat de president niet tegen me zou schreeuwen. Als Moyes of Ferguson tegen je schreeuwt, is dat het ergste wat er bestaat.'
• Een ontmoeting met president Barack Obama eng? Niet als het aan Verenigde Staten-doelman Tim Howard ligt. Hij vreest de donderspeeches van managers Sir Alex Ferguson en David Moyes meer. (ESPN)

Alain Giresse, de bondscoach van Senegal, heeft de woede van Demba Ba op zijn hals gehaald. Ba werd namelijk niet door hem geselecteerd voor de Afrika Cup en de spits van Besiktas haalde vervolgens verhaal via Twitter.

• UEFA-voorzitter Michel Platini heeft op de website van Europese confederatie een aantal ideeën voor spelregelveranderingen gelanceerd. Zo pleitte de Fransman voor een witte kaart. 'Gele kaarten blijven gewoon bestaan, maar het zou interessant zijn om er daarnaast nog een te hebben. Met deze witte kaart zouden scheidsrechters spelers voor een aantal minuten van het veld kunnen sturen, misschien vijf of tien minuten.'

Daarnaast liet Platini weten ook te willen kijken naar mogelijkheden om de buitenspelregel eenvoudiger te maken.

'Op dit moment zie je dat hij het moeilijk heeft, maar alleen wij kunnen daar iets aan veranderen door keihard te trainen om het weer aan de praat te krijgen. We weten dat hij doelpunten kan maken.'
John Guidetti begon dit seizoen sterk bij Celtic, maar de Zweedse spits staat inmiddels al vier wedstrijden op rij droog. Zaterdag miste hij tegen Ross County (0-0) een aantal grote kansen, maar manager Ronny Deila houdt vertrouwen in zijn spits. (Sky Sports)

• Ex-voetballer George Weah heeft een zetel bemachtigd in de senaat van Liberia. Weah heeft de ambitie om in 2017 president van zijn land te worden. De wereldvoetballer van het jaar in 1995 versloeg in de strijd om de senaatszetel Robert Sirleaf, zoon van president Ellen Johnson Sirleaf.

'Ik heb weer een team dat ik liefheb.'
Chelsea-manager José Mourinho voelt zich in zijn element in Londen en laat het niet na om een sneer uit te delen aan Real Madrid, waar hij zich niet gewaardeerd voelde. 'Volgens mij is het als trainer belangrijk dat je jezelf prettig voelt in je omgeving. Dat heb ik lange tijd gemist.'

'AC Milan - Real Madrid is altijd een bijzondere wedstrijd, aangezien het een speciaal duel is tussen de twee clubs die het vaakst de Champions League wonnen.'
AC Milan-trainer Filippo Inzaghi kijkt uit naar het oefenduel met Real Madrid van dinsdag. Helaas voor Inzaghi staat Real Madrid nog steeds aan de Europese top, terwijl Milan zelfs in de Serie A niet verder komt dan een zevende positie. De laatste keer dat de Italiaanse topploeg de Champions League won (2007), stond Inzaghi nog op in plaats van naast het veld en maakte hij met twee doelpunten het verschil tegen Liverpool (2-1).

'Andrea Pirlo is de professor, een kunstenaar van de vrije trap. Hij verdient de Ballon d’Or.'
• Als het aan Juninho Pernambucano, die naam maakte bij Olympique Lyon met zijn geweldige vrije trappen, ligt, wint niet Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, maar Andrea Pirlo dit jaar de Ballon d'Or.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.