De masterclass van Pepe (38): Porto-veteraan zit overal tussen

Reacties

Hij wordt regelmatig beschreven als een eenmanssloopbedrijf dat alleen maar tegenstanders aan het schoppen is, maar dinsdagavond bewees Pepe opnieuw dat hij veel meer is dan dat. Op 38-jarige leeftijd was de verdediger een van de hoofdrolspelers in het succes van FC Porto.

De masterclass van Pepe (38): Porto-veteraan zit overal tussen
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
FC Porto
FC Porto

Porto knikkerde in Turijn Juventus uit de Champions League en aanvoerder Pepe was voor zijn ploeg weer eens een rots in de branding. De veteraan zat overal tussen en werkte in totaal achttien keer de bal weg vanuit de defensie. Dat was minstens tien keer meer dan iedere andere speler op het veld en acht keer meer dan alle spelers van Juventus bij elkaar.

Zijn meest memorabele moment van de wedstrijd viel pas diep in de blessuretijd van de verlenging te noteren. Met meer dan 123 minuten op de klok dacht Juventus er nog een keer uit te kunnen komen, maar Pepe wist met een halve omhaal nog net op tijd te onderscheppen. De veilige marge werd over de streep getrokken; Porto zit bij de laatste acht in de Champions League.

'Het is heel moeilijk om hier de juiste woorden voor te vinden', stamelde de man die met Real Madrid drie keer de Champions League won na afloop. 'We hebben dit seizoen ups en downs gekend, vooral in de competitie, maar het team heeft vandaag zijn karakter getoond. We speelden met passie, vochten tot het einde en toonden waar FC Porto voor staat.'

De analisten in de grote voetballanden hadden genoten van het optreden van Pepe. 'Als ik bij een voetbalclub zou werken, zou ik deze wedstrijd in clipjes samenvatten en de beelden laten zien aan iedere centrumverdediger bij de club', zei Rio Ferdinand bijvoorbeeld bij BT Sport. Joe Cole noemde Pepe 'de meest vervelende speler van de afgelopen twintig jaar'. Dat bedoelde hij positief.

Cristiano Ronaldo was wat minder gelukkig met het glansoptreden van zijn goede vriend, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Real Madrid en de Portugese ploeg. Ronaldo heeft nu 299 minuten tégen Pepe gespeeld en daarin niet weten te scoren. Voor Juventus rest nu alleen nog de Italiaanse titelstrijd en de bekerfinale, terwijl Porto blijft dromen van de derde Champions League-winst uit de clubhistorie. Na de eindzeges in 1987 en 2004 zijn we nu opnieuw zeventien jaar verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.