De Ligt ziet ongelukkige Schouten cruciale rol vertolken

Reacties

Juventus heeft een zwaarbevochten thuiszege op Bologna geboekt. Matthijs de Ligt zag vanaf de bank hoe zijn landgenoten Jerdy Schouten en Mitchell Dijks door een ongelukkig moment op achterstand kwamen en de Oranje-international mocht in de slotfase helpen de zege binnen te slepen. Schouten (foto) had zo zonder daar wat aan te kunnen doen een flink aandeel in de einduitslag.

De Ligt ziet ongelukkige Schouten cruciale rol vertolken
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
Bologna
Bologna

De Ligt mocht weer deel uitmaken van de Juve-selectie, maar coach Andrea Pirlo achtte het nog te vroeg voor een basisplek na de positieve coronatest en de daaropvolgende quarantaineperiode van de Oranje-international. Belangrijk was het duel met Bologna zeker voor De Oude Dame, na het midweeks winnen van de Italiaanse Super Cup kon nu ook nog eens geprofiteerd worden van de misstappen van AC Milan en Internazionale.

Na een kwartier zette Juventus een grote stap in die richting. Arthur besloot van flinke afstand uit te halen en de van Barcelona overgekomen middenvelder zag Schouten de bal op ongelukkige wijze van richting veranderen. Door die Hollandse carambole was doelman Lukasz Skorupski kansloos: 1-0. Het was voor Arthur zijn eerste goal in dienst van Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diezelfde Skorupski hield vervolgens Bologna in de wedstrijd. Vooral bij een dubbele kans van Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi toonde hij zijn kwaliteiten. Na rust moest hij bovendien aan de bak toen Juan Cuadrado bijna een eigen goal maakte.

Ook aan de andere kant kweet een Poolse goalie zich goed van zijn taak, want vervolgens was het aan Juve-goalie Wojciech Szczesny om uit te blinken. Met diverse reddingen voorkwam hij een tegengoal, waardoor het duel na 71 minuten in het slot werd gegooid. Weston McKennie kopte raak uit een corner (zie tweet onderaan).

Vervolgens mocht De Ligt nog even invallen en kwam de zege niet meer in gevaar. Daardoor heeft Juventus de achterstand op AC Milan en Internazionale teruggebracht tot respectievelijk zeven en vijf punten. Bovendien heeft Juventus nog altijd een wedstrijd minder gespeeld.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.