De Ligt zag het Ajax van voor de winterstop weer: 'Misschien nog wel pijnlijker'

Reacties

Ajax stapte woensdagavond met een nederlaag van het veld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (1-2). Na een doelpunt van Karim Benzema knokte de ploeg zich via Hakim Ziyech terug tot een gelijke stand, maar Marco Asensio zorgde toch voor een Spaanse zege. Matthijs de Ligt had gehoopt op meer.

De Ligt zag het Ajax van voor de winterstop weer: 'Misschien nog wel pijnlijker'

'Het is zonde dat je hier met een nederlaag staat', sipt de aanvoerder in gesprek met Veronica. 'We weren ons goed en krijgen voor rust ook de grootste kansen. Het verschil is alleen dat je 'm niet maakt, of dat-ie wordt afgekeurd. Hoe goed je ook speelt, je staat met lege handen. En dat is heel zuur', aldus De Ligt.

Waarom de 1-0 van Nicolás Tagliafico werd afgekeurd, wist de verdediger niet. 'Ik dacht dat het misschien om mij was, maar ik won het duel daaraan voorafgaand gewoon, daarbij was er niks aan de hand. Was het om buitenspel van Dusan Tadic? Tja. Ze hebben een keeper van twee meter op doel. Als die dan niets meer ziet, weet ik het ook niet meer', zegt de captain.

Dat Ajax de rug recht hield na de treffer van Benzema vond De Ligt een compliment waard. 'We waren goed bezig, hielden de koppen bij elkaar en gingen op dezelfde voet door. Je ziet dan ook dat ze het lastig krijgen tegen ons en dat wij ook die 1-1 maken. Zoals wij het deden, zo moet het ook. Niet met lange ballen. Dat hebben we van tevoren ook zo besproken.'

De Ligt zegt trots te zijn dat Ajax na de beroerde resultaten tegen Feyenoord en Heracles Almelo zijn gezicht heeft getoond. 'Ik heb in ieder geval weer het Ajax gezien dat we voor de winterstop waren. Dat was zaterdag nog ver weg. Maar misschien is het nog wel pijnlijker dat het verschil zo groot is. We kunnen het Real Madrid lastig maken, maar zaterdag werden we afgedroogd door Heracles.'

'Ajax was ijzersterk, maar onfortuinlijk tegen leep Real Madrid'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.