De Ligt telt zegeningen en prijst mentale kracht Ajax

Matthijs de Ligt prees na het 1-1 gelijkspel tegen Benfica in de Champions League de veerkracht van Ajax in het algemeen en die van Andre Onana in het bijzonder.

De doelman ging in de fout bij de treffer van Benfica, maar hield Ajax in de ultieme slotfase in Lissabon op de been. 'In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we niemand wat verwijten. Andre verdient alleen maar lof hoe zich heeft hersteld', sprak De Ligt voor de camera van Veronica.

Na vier speelrondes in Groep E is Ajax nog altijd ongeslagen in de Champions League. Door de remise van woensdag lonkt overwintering op het hoogste Europese podium. 'We hebben afgesproken dat we in elk geval derde moeten worden. Dat hebben we al gehaald. Bovendien staan we er met twee wedstrijden te gaan goed voor', telde De Ligt zijn zegeningen.

'In de eerste helft speelden we niet goed genoeg. Hoewel een gelijkspel prima was, zij moesten komen. We zaten even stuk na de 1-0. Het is knap hoe we onszelf hebben opgericht. Die 1-1 is wel lekker. Zij waren aan het tijdrekken en daarna konden wij dat doen, zo konden we hen met eigen middelen bestrijden.'