De Ligt ook in Riyad toeschouwer bij nieuwe Lazio-stunt tegen Juve

Juventus heeft zondag naast de Supercoppa gegrepen. Bekerhouder Lazio bleek in Saoedi-Arabië te sterk voor de Italiaanse kampioen (3-1).

De strijd om de Supercoppa was niet een eerherstel van De Ligt als centrale verdediger. Trainer Maurizio Sarri hield in Riyad vast aan Merih Demiral als partner van Leonardo Bonucci. Daarmee kreeg de periode van de Oranje-international met een rol op het tweede plan een vervolg.

Zijn laatste basisplaats dateert van 7 december, toen Juventus in de Serie A zijn eerste en tot zondag ook enige nederlaag van het seizoen leed. Lazio was toen met 3-1 te sterk geweest voor De Oude Dame. De strijd om de Supercoppa was daarom ook een kans voor Juventus om zich te revancheren voor die Romeinse nederlaag.

Lazio liet zien dat dat succes geen toeval was. Trainer Simone Inzaghi had zijn zaakjes weer goed op orde. Dat bleek na ruim een kwartier toen Luis Alberto de score opende. De Spanjaard stond aan het einde van een aanval met Senad Lulic en Sergej Milinkovic-Savic als belangrijke schakels.

Juventus kwam nog voor rust langszij dankzij de usual supects. Lazio-doelman Thomas Strakosha had geen afdoende antwoord op een schot van Cristiano Ronaldo, waarna Paulo Dybala van dichtbij de 1-1 maakte.

In de 73ste minuut nam Lazio opnieuw een voorsprong. Aanvoerder Lulic was de man die met een volley bij de tweede paal Juventus dwong tot een inhaalrace. Ondanks verwoede pogingen van onder anderen Ronaldo en Dybala en penaltyclaims bleef de bekerwinnaar overeind. In de blessuretijd kwam de bevrijding voor Lazio. Na een overtreding van Rodrigo Bentancur - die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg - maakte Danilo Cataldi uit een schitterende vrije trap een einde aan de onzekerheid: Lazio krijgt de Supercoppa.