De Ligt krijgt in voor hem bijzonder duel dreun in blessuretijd

Juventus is woensdagavond voor de derde keer dit seizoen onderuit gegaan. In wat een feestwedstrijd had moeten worden voor Matthijs de Ligt ging het in de slotfase helemaal mis tegen Sassuolo. Atalanta Bergamo, met Marten de Roon én Teun Koopmeiners in de basis, pakte wel de volle buit.

Juventus
1 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Giorgio Chiellini sprak deze woensdag lovende woorden over De Ligt, die afgelopen weekend in de topper tegen Internazionale aan de kant bleef, maar woensdag tegen Sassuolo weer in de basis begon. Dat betekende dat de Nederlander zijn 250ste wedstrijd als profvoetballer speelde. Gezien zijn leeftijd (De Ligt is nog altijd maar 22 jaar oud) is dat een bijzondere prestatie.

Het werd voor De Ligt geen duel om nog eens aan terug te denken. Even nadat Paulo Dybala de paal had geraakt kwam Sassuolo vlak voor rust op voorsprong, via Davide Frattesi. De middenvelder was het eindstation van een goed lopende aanval en De Ligt kon het schot van Frattesi niet meer blokken. Juventus moest zodoende na rust in de achtervolging en vond een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Weston McKennie kopte raak uit een vrije trap.

Juventus wilde meer en zette Sassuolo (waar Abdou Harroui kort voor tijd nog mocht invallen) onder druk. Uit een uitbraak was het vlak voor tijd echter Sassuolo dat aan het langste eind trok. Domenico Berardi stuurde Maxime López weg en hij wipte diep in blessuretijd de 1-2 binnen.

Sampdoria
Sampdoria
1 - 3
Atalanta Bergamo

De Roon is de laatste tijd verdediger bij Atalanta en begon ook tegen Sampdoria weer achterin. De Nederlander kon niet voorkomen dat Francesco Caputo de thuisploeg op voorsprong zette. Duván Zapata speelde hierna de rol van redder in nood, door eerst de gelijkmaker binnen te koppen en vervolgens ook de 1-2 voor zijn rekening te nemen. Vlak voor tijd maakte Josip Ilicic de beslissende 1-3. Koopmeiners en De Roon bleven de hele wedstrijd op het veld staan.

Udinese
Udinese
1 - 1
Hellas Verona

Bram Nuytinck is een belangrijke basisspeler bij Udinese en stond ook tegen Hellas Verona weer in het hart van de verdediging. Na zes wedstrijden op rij zonder zege (drie nederlagen en drie remises) hoopte de mandekker woensdag weer eens een driepunter te kunnen vieren, maar de vroege openingstreffer van Isaac Success was niet voldoende voor de volle buit. Een binnengeschoten strafschop van Antonin Barak zorgde voor een remise.